70 éves a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

2023. 08. 13., 20:26
Fennállásának 70 évfordulóját ünnepelte ma (vasárnap) a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér a Bajor étteremben. Mint a rendezvényen elhangzott, a szervezet az elmúlt évtizedekben nem csak sport eredményeiről vált ismertté, hanem az ott kialakult közösségről is.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 46 képet tartalmaz

A kecskeméti asztaliteniszezőket összefogó sportszervezet Vörös Meteor Egyesület néven alakult meg 1953-ban. Az idén már 70 éves Spartacus Sportkör és Közösségi Tér versenyzői számos remek országos helyezést értek el az elmúlt évtizedekben. A sportkör az utóbbi években zászlajára tűzte a lakótelepi fiatalok szórakozási lehetőségeinek alternatívájának megteremtését és ma már péntekenként egy drogmentes környezetben 100-150 fiatal is sportol, játszik, hasznosan tölti el az idejét. Szerves részei ma már a megyeszékhely sportéletének, hozzájuk kötődik többek között az évek óta sikeres Éjszakai Forgatag című kulturális és sportrendezvény.

A kerek évforduló kapcsán a szervezet idősebb és fiatalabb tagjai találkoztak vasárnap a Bajor étteremben, ahol elsőként Farkas Zoltán, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér tiszteletbeli elnöke idézte fel személyes emlékeit.

- 1978-ban kezdtem el edzeni a Spartacusban. Az egyesület akkor volt 25 éves, ma pedig már 70 éves. Hosszú évtizedek vannak mögöttünk, amelyek nem csak a versenyekről szóltak, hanem a közösségépítésről is. Ennek kapcsán meg kell emlékeznünk a vezetőinkről is, akik már nem lehetnek velünk, vagyis Ujhidy Tiborról és Fodor Miklósról
— mondta a rendezvényen Farkas Zoltán.

A jubileumi ünnepségen mutatkozott be hivatalosan is a szervezet új elnöke Kiss Dániel Gábor, aki a Kecskeméti Médiacentrumnak azt mondta, hogy szeretné tovább vinni azt a munkát, amelyet elődei megkezdtek.

- Célom hatékonyabban, a közösségi médián keresztül is megszólítani a fiatalokat. Szeretném őket megnyerni az asztalitenisznek, nem feltétlenül és kizárólag a versenysportnak, hiszen ez a sportág egy nagyon jó közösségépítő időtöltés is lehet
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Kiss Dániel Gábor. 

A jubileumi ünnepség keretében bemutattak egy, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér életéről készült kisfilmet is. A rendezvényen az önkormányzatot Falu György alpolgármester képviselte, aki elismerően szólt a szervezet Kecskemét életében betöltött szerepéről, majd pedig átadta a városvezetés születésnapi ajándékát. Az estet elismerések átadása, közös koccintás és fotózás majd ünnepi vacsora zárta.