Kecskemét Város Bora és a Kunsági borvidék egy borkultúra szakértő szemével
Az eseményen nemcsak Kecskemét Borát, hanem a Kunsági borvidéket is megismerhették a résztvevők. Az ország legnagyobb borvidékének történetével, érdekességeivel és kultúrájával gazdagodhattak a hallgatók. Az előadó Szappanos Benedek, borkultúra szakértő, meghívott vendége Dabasi Gábor, a Mathiász János Borrend borász nagymestere volt. Szappanos Benedek bemutatta a Gedeon Pincészet Kövidinkáját, melyet nemrégiben a Kecskemét Város Bora címmel tüntettek ki, valamint ismertette a Kunsági borvidék szőlőfajtáit, bortípusait.
Napjainkban egyre nagyobb divatja van a könnyű, fehér valamint a rosé boroknak, hiszen a nyári melegben kiváló hűsítők tudnak lenni. A Kunsági borok olyan régi fajtái sem mentek ki a divatból, mint a Kövidinka, az Irsai Olivér, melyet a kecskeméti Kocsis Pál nemesített vagy a Kövidinka, Kadarka és a Cserszegi Fűszeres. Szappanos Benedek felhívta a jelenlévők figyelmét arra is, hogy aki szeretne többet megismerni a Kunsági borvidékből, azoknak ajánlja a Katona József Könyvtár gazdag könyvállományát.