Archívum

Balanyi Rózsa Katalin

2024.04.18

Igazi horgászparadicsom a szabadidőközpont tava

Nincs szinte sehol sem ennyire a város szívében és ilyen jó adottságú horgászati lehetőség, mint itt Kecskeméten – nyilatkozta Bokor Károly a MOHOSZ alelnöke a Kecskeméti Médiacentrumnak adott interjújában. A Benkó Zoltán Szabadidőközpont a jövőben is fejleszti a horgászok infrastruktúráját, és újabb halakat is telepítenek majd.
2024.04.16

Az Erdélyi Fejedelemség történetéből mérték össze tudásukat a középiskolások

Hatvanhatan mérték össze történelemtudásukat a Katona József Gimnáziumban. Az Arany János Tehetséggondozó Program keretében elindított versenyre idén rekordszámban jelentkeztek a tanulók az ország különböző pontjairól.
2024.04.15

A Katonában rendezik meg az Arany János Tehetséggondozó Program történelem versenyét

A városházán köszöntötték az Arany János Tehetséggondozó Program történelem versenyére érkezett diákokat, akik majd két napon keresztül a Katona József Gimnáziumban mérik össze tudásukat.
2024.04.12

Keresztszentelést tartottak a Mezei utcában

Szenteléssel ünnepelték 125. évfordulóját a Mezei utcai keresztnek. A Bencsik Magdolna által állítatott szobrot legutoljára 2005-ben a Wojtyla Közösség Ház újította fel és most Jánosi István tanácsnok kezdeményezésére az önkormányzat végeztette el a szobor renoválását, melyet pénteken délelőtt szentelt meg dr. Finta József érseki helynök.
2024.04.05

Virágba borult a Gizella tér

Virágba borult a műkertvárosi Gizella tér! A Hírös Kert Kft. és a Kreatív Kertcentrum Kft. jóvoltából már idén virágozni fognak a pénteken elültetett rózsák és szépítik a teret a bokrok sokasága. A tereprendezés már csütörtök óta folyt annak érdekében, hogy pénteken délelőtt már be lehessen ültetni az új növényeket.
2024.03.28

Rózsakerttel bővül a Műkertváros

A Hírös Kert Kft. és az önkormányzat összefogásával rózsakerttel fog gyarapodni a Műkertváros. A Mártírok útján már javában zajlanak a munkálatok azért, hogy április végére elkészülhessen a kert. 80 különböző fajta rózsával fog gazdagodni a terület, melyek már az idén virágozni fognak.
2024.03.20

Ideiglenes forgalmirend-változás az Izsáki úton

Aszfaltozási munkálatok miatt március 23-áig ideiglenesen módosul a forgalmirend az Izsáki út és az Olimpia utca csomópontjában épülő turbó körforgalom környékén. De más változások is vannak az út négysávosítás ával kapcsolatban.
2024.03.11

Kecskeméti pizza is indul a 2025-ös pármai Pizza Világbajnokságon

Kecskeméti pizza nyerte meg a World Pizza Championship Selections- Hungary pizza versenyét, melyet Budapesten rendeztek meg március 5-én. A Café Plázs munkatársai ezzel kvalifikáltak a 2025-ös Pizza Világbajnokságra, melynek a híres olasz sonka városa, Párma ad majd helyet.
2024.03.08

A Nőnap a tisztelet és elismerés napja

1948 óta Magyarországon is március 8-án, pénteken emlékezünk meg a hölgyek iránt érzett tiszteletünkről! A Nemzetközi Nőnap alkalmából a világ minden táján virággal vagy apró meglepetésekkel kedveskednek a szebbik nemnek. Ez úton kívánunk mi is minden kedves hölgy nézőnknek boldog nőnapot!
2024.02.20

Nyílt napot tartottak a Corvin Mátyás Általános Iskolában

Nyílt napot tartottak a Corvin Mátyás Általános Iskolában hétfőn délelőtt, hogy ízelítőt adjanak a szülőknek a gyermekek mindennapjaiból. Idén kevés a diák, így nagy a versengés az oktatási intézmények között. Országos szinten április 18 és 19-én tartják a beiratkozásokat.
2024.02.14

Egyre kedveltebb a Valentin-nap

Még mindig a vörös rózsa a szerelem jelképe, ezért Valentin napon is ez a legkeresettebb virág. A szerelmesek ünnepén megrohamozták a virágárusokat és az éttermeket egyaránt. A virágok a tavalyi árakhoz képest 5-10%-kal emelkedett, viszont tavaly óta mégis többen ünneplik a Valentin napot!
2024.02.12

Verseltek a fiatalok a Lechner Kávéházban

„Minden szó egy történet” címmel irodalmi versmondó délutánra hívták az ifjakat a Lechner Kávéházba hétfőn délután. Az eseményre elsősorban olyan középiskolások jelentkezését várták, akik rajonganak a költészetért.
2024.02.01

Megnéztük a Mackókiállítást Izsákon

Még mindig hódítanak a mackók! Nemcsak a szülőknek, hanem a gyermekeknek is nagy élményt nyújtanak a kedvességükkel és a sokféleségükkel. Az elvarázsolt Mackóbarlang ajtaja péntek délutánig várja látogatóit az Izsáki Óvoda tornatermében.
2024.01.30

Még mindig toppon Kecskemét diáksportja

Ismét tarolt Kecskemét az idei Diákolimpia országos döntőjén. A Bolyai János Gimnázium fiúcsapatának kosarasai és röplabdásai is ezüstérmet szereztek, de a katonás röplabdás lányok is kitettek magukért, ők a harmadik helyen végeztek.
2024.01.24

Magyarországon évente 500 nő hal meg méhnyakrákban

Magyarországon közel 500 nő hal meg egy évben méhnyakrákban. A betegség 5 vagy akár 10 év alatt válik kimutathatóvá, ezért fontos a megelőzésre és a védőoltásra helyezni a hangsúlyt. A HPV elleni oltásokat a 12 életévüket betöltött lányok és fiúk ingyenesen megkaphatják. A betegség a nők körében ma még mindig a 4. leggyakoribb halálok. Minden év január végén, az Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten ezekre a veszélyekre hívják fel a figyelmet.
2024.01.18

Szabó István Pál "Coca bácsival", a KESI korcsolyaedzőjével beszélgettünk

Pillanatok alatt betelt a jelentkezés a Kecskeméti Sportiskola (KESI) korcsolyaoktatásaira. A tavaly indított programot kimondottan gyermekek részére szervezték és a mai napig is nagy sikert arat a szülők körében is. De kell-e a korcsolyaoktatás? Mire jó a korcsolyázás? Erről Szabó István Pált, avagy ahogy sokan ismerik Coca bácsit, a gyermekek edzőjét kérdeztük.
2024.01.15

Megjelent a Hírös Gazdaság téli lapszáma

Megjelent a Kecskeméti Médiacentrum gazdasági kiadványa, a Hírös Gazdaság téli száma. A város megújulását és innovációit bemutató lap már elérhető a Kecskeméti Médiacentrum szerkesztőségében, a terjesztőhelyeken, és letölthető formában is hozzáférhető.
2023.12.08

Mikulás Kupa

2023.11.05

45 kiállító, közel 400 látogató - óriási sikert aratott a 8. Dream Day Esküvőkiállítás

Közel négyszázan látogattak el a vasárnap megtartott 8. Dream Day Esküvőkiállításra, ahol több mint 45 kiállító képviseltette magát. Az ifjú párok ötleteket meríthettek és óriási kedvezményekben részesülhettek ezen a napon.
2023.06.10

Visszajöttem Kecskemétre, ez egy jó város!

Valastyán Mihály, avagy DJ Wallas neve sok mindenkinek ismerősen cseng. Vannak, aki a jó bulihoz és vannak, aki életük legjobb lakásválasztásához kötik, de akadnak olyanok is, akik a legfinomabb kakaspörihez. Nem Kecskeméten született, de itt kötött ki, mert annyira megszerette a hírös várost. Interjúmban a fiatalkori énjéről, nehézségeiről, sikereiről és a hitvallásáról kérdeztem.
2023.03.05

A szívemet teszem ki a színpadra

Hétszer felvételizett sikertelenül a színművészetire. Hosszú évek kemény munkája eredményeképpen sem kapott nagyobb szerepeket. Az élet azonban úgy hozta, hogy mára ő lett az egyik legkedveltebb stand upos, akiért több száz kilométert is képesek utazni rajongói. Ő Janklovics Péter színész, humorista.