Jeles jubileumot ünnepel a Freudenberg cégcsoport

2024. 09. 19., 14:36
Közös céges ünnepséggel emlékezett meg a német alapító Freudenberg kecskeméti és lajosmizsei gyáregysége a globális cégcsoport 175 éves jubileumáról az elmúlt hétvégén. A két üzem kollektívája izgalmas játékokkal együtt ünnepelt, street food finomságok várták őket, este pedig közös bulival zárult az esemény.
A galéria 15 képet tartalmaz

A Freudenberg cégcsoport alapításának 175 éves mérföldkövét ünnepli világszerte. Magyarországon a Freudenberg Sealing Technologies Kft. kecskeméti 450 fős és lajosmizsei 200 fős üzemek munkavállalói csapata szeptember 14-én, szombaton büszkén ünnepelte együtt ezt a neves évfordulót. 

A közös céges rendezvény izgalmas csapatépítő programokban bővelkedett. A dolgozók részt vehettek a Freudenberg Olimpián, csapatban vagy akár egyénileg próbálhattak ki sok-sok szórakoztató különleges játékot, retró fotófal előtt készíthettek emlékezetes és humoros csapatképeket.  Az ízletes „street food” ételek, italok mellett, közös tánccal, szórakozással zárult az ünnepség. Az esős időjárás ellenére sikerült méltó módon ünnepelni a cég 1849-es alapítását.

175 év az innováció, alkalmazkodóképesség és siker jegyében.

1849-ben Carl Johann Freudenberg alapította a céget egy bőrgyár megvásárlásával, amely azóta világviszonylatban is elismert és sikeres technológiai cégcsoporttá vált. Napjainkban a Freudenberg világszerte 60 országban 52 000 embert foglalkoztat és éves szinten közel 12 milliárd eurós árbevételt generál.

A Freudenberg mint globális üzleti cégcsoport hosszú távon erősíti ügyfeleit és a társadalmat előremutató innovációkkal. Partnereivel, ügyfeleivel és kutatóintézeteivel együtt a Freudenberg csoport élvonalbeli technológiákat, kiváló termékeket és szolgáltatásokat fejleszt körülbelül 40 piaci szegmensben és több ezer alkalmazási területen. Az innovációs erő, az erős ügyfélorientáció, a sokszínűség és a csapatszellem a csoport üzleti irányelvei. A 175 éves vállalat alapértékei a kiválóság iránti elkötelezettség, a megbízhatóság és a proaktív, felelős cselekvés.

Úttörő innováció és nemzetközi orientáció

Az innováció a vállalat történetének visszatérő és fontos értéke – a bőrcserzéstől és a Simmerring® fejlesztésétől kezdve a kifinomult és csúcstechnológiai tömítési és rezgéscsillapító megoldásokon, akkumulátorokon és üzemanyagcellákon át az ipari textíliákig, szűrőkig, fejlett tisztítótermékekig, vegyipari specialitásokig és orvosi eszközökig. A magas minőség, a megbízhatóság, az ügyfelekkel való jó partneri kapcsolat és szilárd pénzügyi alapok voltak a Freudenberg tevékenységeinek sarokkövei az elmúlt 175 évben.

Az üzleti csoport alapítása óta a transzformációs képességének köszönheti sikerét. Carl Johann Freudenberg üzleti alapelveiben kijelentette, hogy a változásokra való nyitottság a vállalkozói siker kulcsfontosságú tényezője. A vállalat ma is számos innovatív megoldást és választ kínál ügyfeleinek a jövő problémáira és kérdéseire. Mintegy 60 országból 52 000 alkalmazott dolgozik nap mint nap azon, hogy a Freudenberg sikertörténete az innováció története maradjon.

Nemzetközi projekteken sokszínű csapatok működnek együtt, előrelátással   alakítják a jövő fenntarthatóságát hatékony, egyre digitalizáltabb folyamatok, erőforrás-kímélő termékek és kifinomult szolgáltatások révén. A változásokra való nyitottság és a vállalkozói előrelátás a Freudenberg DNS-ének része, mióta a vállalatot 1849-ben Carl Johann Freudenberg megalapította.

A Freudenberg Sealing Technologies Kft. Kecskeméten

A Freudenberg cégcsoport 1999-ben indította gyártási tevékenységét Kecskeméten, a Heliport Ipari Parkban, így idén ünnepli működésének 25 éves évfordulóját. Autóipari beszállítóként az elmúlt negyed évszázadban a folyamatos változás és a sikeres megújulás jellemezte az üzemet. Számos kihívással szembesültek az elmúlt negyed évszázadban. Az autóipar válság 2018-ban, a COVID világjárvány 2020-ban, valamint egy a régi motor üzemrész bezárása 2021-ben jelentett komoly próbatételt, de minden kihívást sikeresen teljesítettek, bizonyítva a gyár és a csapat kiválóságát.

Augusztiny Zoltán, a kecskeméti gyár ügyvezetője a kecskeméti gyár lehetőségeinél kiemelte: “A jövőre nézve elkötelezettek vagyunk az operatív kiválóság elérése mellett, a Lean alapelvekre építve, amelyek az optimalizálást, hatékonyságot és ügyféligények kiszolgálását helyezik előtérbe. Vezetői szinten az a célunk, hogy egy folyamatosan tanuló, fejlődő szervezetet építsünk fel, amely képes alkalmazkodni a piaci dinamikákhoz, és fenntartható növekedést biztosít. A siker kulcsa a csapatmunka és az átláthatóság megerősítése annak érdekében, hogy minden dolgozó tisztán lássa hozzájárulását a közös eredményekhez. Ezzel a szemlélettel építjük tovább jövőnket."

“A kecskeméti gyáregység sikere a kiváló magyar kollégáknak köszönhető, akik elkötelezett csapatban dolgoznak, folyamatosan megújulnak, a jövőre fókuszálva fejlődnek, új lendületet vesznek egyre dinamikusabban változó világukban. Gyárunk és kollégáink minden helyzetben sikeresen helytállnak. Az alapító Carl Johann Freudenberg által lefektetett vállalati irányelveket, az etikus vezetői és üzleti magatartás, valamint a kecskeméti munkatársak által meghatározott vállalati kultúra értékeit követik. Büszkék vagyunk arra, hogy a kecskeméti gyár fontos, elismert és sikeres gyártó egysége a Freudenberg cégcsoportnak”. – nyilatkozta Dubniczky-Szabó Júlia, az FST Kft kecskeméti gyár HR vezetője.

A Freudenberg Sealing Technologies Kft Lajosmizsén

 A Freudenberg Tömítés Ipari Kft. 2007-ben kezdte meg működését Lajosmizsén, majd 2021-ben a Freudenberg stratégiáinak részeként beolvadt a kecskeméti Freudenberg Sealing Technologies Kft.-be. Az elmúlt 17 év folyamatos bővülést és fejlődést hozott a cég számára, így mára termékei szinte minden iparági szegmenst kiszolgálnak. A globális kihívások – mint például a pandémia – ellenére a lajosmizsei telephely folyamatosan működött, új gyáregységgel bővült, és teljes körű felújításon esett át. Ennek köszönhetően munkatársai most egy modern és igényes környezetben dolgozhatnak.

Bocsi Attila, a lajosmizsei telephely ügyvezető igazgatója, a következőképpen nyilatkozott a vállalat sikeres működésének kulcsáról: „Ahogy előre tekintünk, a változás és az innováció iránti elkötelezettségünk visz előre bennünket. Hiszünk abban, hogy a jövő sikere a rugalmasságon és a megújulási képességen alapul, ezért folyamatosan fejlesztjük technológiáinkat, hogy ne csak megfeleljünk a piaci igényeknek, hanem mi magunk legyünk azok formálói. Az embereink jelentik a legnagyobb értékünket. Számunkra a siker nemcsak az üzleti eredményekben mérhető, hanem abban is, hogy a munkavállalóink jól érzik magukat, és inspiráló környezetben dolgozhatnak. Ezzel a hozzáállással lépünk előre, építve egy vállalatot, amely nemcsak a jelen, hanem a jövő kihívásaira is felkészült.”

– Az elért eredményekhez nagyban hozzájárult a kollégák fegyelmezettsége, szakmai felkészültsége és a vállalatba vetetett bizalma. A szervezet sikere nagy mértékben a csapatmunkának és a közös célok iránti elkötelezettségnek köszönhető. A lajosmizsei telephely nem csupán termel, hanem a jövőt is formálja, új megoldásokat és technológiákat fejlesztve, amelyek hozzájárulnak a fenntarthatóbb és hatékonyabb ipari folyamatokhoz” - nyilatkozta Kránicz Andrea, az FST Kft. lajosmizsei telephelyének HR vezetője.

(x)