Az elesettekre emlékeztek a Wojtya Házban

2024. 09. 20., 15:27
A szenvedőkre, a nélkülözőkre és a bajbajutottakra emlékezett pénteken délelőtt a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége. A rendezvényen koszorút helyeztek el Szent II. János Pál pápa szobránál, és felköszöntötték 70. születésnapján Farkas P. Józsefet, a Wojtyla Ház alapítóját is.
A galéria 28 képet tartalmaz

Koszorúzással vette kezdetét a szenvedők, nélkülözők és bajbajutottak emléknapja a Wojtyla Barátság Központban. Dr. Finta József plébános atya mondta el ünnepi gondolatait, majd a Kecskemét Táncegyüttes tagjai adtak műsort.

Az eseményen Lévai Jánosné tanácsnok mondott köszöntő beszédet a városvezetés nevében. Beszédében kiemelte, fel kell lépnünk a szegény emberek lenézése, kirekesztése ellen. Segítenünk kell ezt a hátrányos csoportot: a fiatalokat oktatással, jó példával, az időseket pedig empátiával és támogatással.

Dr. Szabó Attila nyugalmazott ügyvéd a Wojtyla Barátság Központ elmúlt húsz évének munkáját méltatta, majd az ünnepség záró akkordjaként 70. születésnapja alkalmából köszöntötték fel Farkas P. Józsefet, a Wojtyla Ház alapító igazgatóját.