Élj együtt a sporttal! - jelmondattal nyitotta meg ide tanévét a KESI

2024. 09. 21., 14:07
Szombaton a Messzi István Sportcsarnokban tartotta évadnyitóját a Kecskeméti Sportiskola. A KESI ide jelmondata: „Élj együtt a sporttal!”, amelynek jegyében csatlakoznak az Európai Sporthét eseményeihez és szeptember 27-én 18 sportággal ismerkedhetnek meg a fiatalok az Atlétikai Centrumban. A rendezvényen ezúttal is elismeréseket adtak át az elmúlt év legkiemelkedőbb sportolóinak.
Fotó: Garaczi János
A galéria 35 képet tartalmaz

A hagyományoknak megfelelően a szakosztályok bevonulásával nyitotta meg ide tanévét a Kecskeméti Sportiskolában (KESI) a Messzi István Sportcsarnokban.A rendezvény a KESI-ban zajló életet bemutató kisfilm bemutatásával indult. Majd Fritz Ágnes szakmai igazgató köszöntötte a fiatalok és a szülőket.

- A 2008-as megalakulásunk óta gyorsan eltelt az idő és az eredeti 7 sportág helyett mára már 13 sportág közül választhatnak sportolóink. Köszöntjük a köreinkben nagy szeretettel a legfiatalabb szakosztályunkat a tájfutóinkat, akik a 2024-es évben csatlakoztak a KESI családjához. Így már velük együtt 82 szakemberünk dolgozik a mindennapokban, a 91 sportolói csoporttal
— hangsúlyozta köszöntőjében Fritz Ágnes, Kecskeméti Sportiskolában szakmai igazgatója.

A folytatásban Ivkovicné Béres Tímea, a Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője elsőként a szülőknek mondott köszönetet azért a sok áldozatért, amelyek gyermekeik sportteljesítménye mögött volt az elmúlt évben. Mint mondta mivel Kecskemét egy sportos város a következő évben még nagyobb hangsúlyt fognak helyezni a sportolás népszerűsítésére.   

- Elhatároztuk, hogy ebben az évben csatlakozunk a Sportoló Nemzet Programhoz és most már nem csak titeket fiatalok buzdítunk a sportolásra, hanem barátaitokat, családtagjaitokat a szülőket is arra biztatni, hogy sportoljanak, hiszen az aktív életmóddal mindenki tesz valamit az egészségéért. Szeretnék megmutatni, hogy Kecskemét egy sportoló város és nem ismer lehetetlent
— mondta Ivkovicné Béres Tímea, a Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az évadnyitón bejelentették, hogy Kecskemét csatlakozik az Európai Sporthét eseményeihez és szeptember 27-én 18 sportággal ismerkedhetnek meg a fiatalok az Atlétikai Centrumban.

A rendezvényen röviden köszöntötte a fiatalokat és beszélt pályafutásáról Deák Zalán a KESI első magyar felnőtt férfi 100 méteres síkfutó atlétája. Majd az elmúlt évhez hasonlóan az idei sportévadot is hivatalosan dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő nyitotta, aki az idei évhez hasonló sikereket kívánt a fiataloknak és edzőiknek.

- Járjatok szorgalmasan edzésre, figyeljetek ez edzők intő szavaira, küzdjetek, legyetek harciasak és tegyétek oda magatokat, legyetek sportszerűek és tartsatok össze. Ha pedig az edzések végén fáradtak vagytok ne adjátok fel
— mondta dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő.

A rendezvény ezt követően a 2023-2024-es bajnoki év legjobbjainak díjazásával folytatódott.

Elsőként a KESI különdíjainak átadására került sor azon kiemelkedő sportolót számára, akik a 2023/24-as szezonban, nemzetközi versenyeken szerepeltek és tovább vitték Kecskemét jóhírét, a Kecskeméti Sportiskolát pedig a nemzetközi térképre tűzték fel kimagasló sportteljesítményeikkel.

Különdíjat kapott a röplabda csapat: Baranyi Anna, Fekete Laura, Sámán Eliza, Kákonyi Fruzsina, Argat Maja, Bozsik Nóra. Ökölvívásban jutalmazták Burai Rolandot, aki az ifjúsági Európa-bajnokságon vett részt. A rögbisek között Szabó Rozit illetve Palágyi Juditot valamint Cselik Ádámot, Szégedi Igort, Veliczky Leventét. Az atléták között kapott elismerést Domokos Szonja aki 800 méteren a gyermek világjátékokon ért el 1. helyezést, Takács Luca pedig ugyanezen a versenyen távolugrásban végzett a 2. helyen. Különdíjat kapott továbbá  a birkózás Simon Zsombor is, aki az U15-ös korcsoportban EB résztvevő volt. Elismerésben részesültek a versenyzők edzői is: Horváth András, Mészáros Klaudia, Boros Zoltán, Németh János csak olvassuk fel a neveket, mert versenyen vannak: Kiss Éva, Csizmadia Szabolcs, Dajka Zsolt, Németh Gyula, valamint Simity László.

A 2023/24-es szezon ÉV SPORTOLÓI pedig a következők lettek:

ASZTALITENISZ-Galamb Nóra

ASZTALITENISZ-Bíró Máté

ATLÉTIKA-Pap Kincső

ATLÉTIKA-Deák Zalán

BIRKÓZÓ-Simon Zsombor, Ölvödi Netta

JÉGKORONG-Sándor Patrícia, Szabó Gábor

JUDO-Nagy Nimród, Makkai Szonja

KÉZILABDA-Füzesi Anna, Szabó-Győrfy Csongor

ÖKÖLVÍVÁS-Burai Adrián Dominik, Burai Roland

RÖGBI-Cselik Ádám, Szabó Rozi

RÖPLABDA-Fekete Laura, Király Benjamin

ÚSZÁS-Dusnoki Norbert, Sulyok Marcell

VÍZILABDA- Csonka Zsófia, Marsa Ádám

TÁJFUTÁS- Hermán Boglárka, Zsíros Boldizsár

Gratulálunk mindenkinek!