Innovatív Oktatás és Versenyek a Gasztronómia Jövőjéért

2024. 10. 01., 20:35
Nemzetközi partneriskolákat lát vendégül a Széchényi István Technikum. A szakmai csapatok Lengyelországból, Romániából és Szerbiából érkeztek az Erasmus+ projekt keretén belül. A három napig tartó eszmecsere célja nemcsak a hatékony gasztronómiai szakács-, illetve vendéglátóversenyek megtervezése, hanem egy digitális segédanyag előkészítése is.
Fotó: Drabant László
A galéria 20 képet tartalmaz

Innovatív Oktatás és Versenyek a Gasztronómia Jövőjéért címmel indult el az Erasmus projekt a Széchenyi István Technikumban négy ország szakmai stábjának részvételével.

Azon gondolkozunk, hogyan lehet hatékonyan megtervezni egy gasztronómiai szakács, illetve a vendéglátáshoz köthető versenyt, ennek milyen értékelése van, illetve a közös munkánk eredményeképpen jövő évben ki fogunk adni egy digitális segédanyagot vendéglátóipari iskoláknak, valamint vendéglátóipari versenyszervezéshez, ételkészítéshez
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója.

A háromnapos műhelymunkára az Erasmus+ program keretében érkeztek a vendégek Romániából, Szerbiából és Lengyelországból. Csütörtök délután próbafőzéseken és próbaértékeléseken vettek részt, valamint egy workshoppon, aminek a keretében a digitális tananyagok és segédanyagok vázát beszélték meg.

Ezen kívül arra is sort kerítettek, hogy megismerjék egymás tradicionális ételeit és azok felszolgálási módjait.

Gibanicát készítünk, ez egy sós-túrós étel, amit nálunk főételnek szolgálnak fel egy leves mellé és egy diós édességet, amit karácsonykor készítenek a pravoszlávok, csesznyicának hívják, egy diós édességet fogunk elkészíteni
— számolt be Nikolity Ágnes, aki Szerbiából érkezett.

Holnap is folytatódik a műhelymunka, amikor a csapat ellátogat a bugaci Karikás Csárdába, majd este pedig a lakiteleki Hungarikum Ligetben fogják zárni az együttgondolkodást. Az Erasmus+ projekt következő állomása tavasszal lesz, amikor a szakmai stáb Lengyelországba utazik majd.

A műhelymunkáról bővebben a KTV keddi Kiemelő magazinjában hallhatnak.