Címke: gasztronómia
Keresés
Dátum választó
Rendezés
556 találat
2024.03.29

Így dobhatjuk fel a húsvéti lakomát

Szinte minden évben előkerülnek a klasszikusok: töltött tojás, tojáskrém, sonkás tekercs, kalács. Kedvelt húsvéti receptjeink ízletesek és kiadósak, így feltétlenül helyük van az ünnepi asztalon. Érdemes figyelembe venni azonban, hogy ezek kivétel nélkül megterhelik az emésztésünket. Bár az ünnepi szezon hagyományosan nem az újításról szól, ha nyitottak vagyunk, akár új kedvenceket is avathatunk.
2024.03.23

Teltházzal, óriási sikerrel zajlott a harmadik Cifra Borséta

Teltházzal, azaz a kiállítókkal együtt több mint 400 résztvevővel, óriási sikerrel zajlott le a harmadik alkalommal megrendezett Cifra Borséta péntek este a kecskeméti Cifrapalotában. A szecessziós palota csodálatos környezetet teremtett a kóstolónak, melyen az ország vezető pincészeteinek borait kóstolhatták végig a borszeretők, és a pezsgők között is szép tételeket találhattak a minőségi italok kedvelői. Két pohár között finom borkorcsolyák lendítették tovább az embert a következő kóstolás felé, és aki művészeti élményre vágyott, a XII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé képeit is megtekinthette a földszinti kiállítóteremben.
2024.03.22

Kacsamell és kumkvat került a tányérra a gasztronómiai versenyen

Fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett ma (péntek) gasztronómiai versenyt a Kecskeméti SzC Széchenyi István Technikum. Három kategóriában 9, köztük egy Németországból érkezett csapat indult a megmérettetésen. A szakácsoknak, a cukrászoknak és a pincéreknek előre egyeztetett feladatokat kellett teljesíteniük.
2024.02.24

Falusi vendégasztal összeállításában is versengtek a 7. Ballószögi Kolbásztöltőn

Disznólkodással indult a reggel Ballószögön, csak éppen a disznók nem örültek ennek annyira. Jól sikerült az idei kolbásztöltő verseny a településen. Kolbász, hurka, töpörtyű, háztáji és finom italok várták a vendégeket szombaton a hetedik alkalommal megrendezett Ballószögi Kolbásztöltő Versenyen. A kolbásztöltésen kívül töpörtyűsütésben, forraltborkészítésben és falusi vendégasztal összeállításában versengtek a csapatok.
2024.02.10

Mesés helyszínen a legszebb borok: 2024-ben is Cifra Borséta Kecskeméten

Az ország egyik legkülönlegesebb helyszínén egy méltóképp különleges borkóstoló; séta egy mesés szecessziós épületben, patinás miliő, ismerős arcok, kedves borászok és szép borok az ország minden pontjáról. Ez a Cifra Borséta, melyet 2024-ben harmadik alkalommal rendeznek meg Kecskeméten. Az eseményt a Cifrapalotában tartják, melynek központi terét, a Pávás termet már több mint 100 évvel ezelőtt is közösségi rendezvények színterének álmodták meg. A március 22-én, pénteken tartandó borkóstoló és gasztrokulturális esemény immár a Cifrapalota két szintjén zajlik majd, lehetőséget adva arra, hogy bővítsék a programok és szolgáltatások sorát.
2024.02.02

Tizennégy borvidék 36 borászata várja a 3. Cifra Borséta vendégeit

Tizennégy borvidék 36 borászatának közel 150 féle bora várja március 22-én, pénteken a 3. Cifra Borséta vendégeit. A Cifrapalota exkluzív környezetében, a kiállított műtárgyak között tartandó sétáló borkóstolón olyan borvidékek képviseltetik majd magukat, mint Villány, Szekszárd és Tokaj, de természetesen a balatoni borok széles választéka is elérhető lesz. Kecskemét közkedvelt boros eseményéről Frittmann Péter borászt, főszervezőt kérdeztük a KTV Kiemelő magazinjának csütörtök esti adásában.
2024.01.21

Ács Imre: a régi receptek, a régi gasztronómia az egyetemes magyar kultúra része

Aki a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikumába, vagyis a korábbi vendéglátóipari iskolába járt, annak jó eséllyel nem kell bemutatni Ács Imrét. A nyugdíjas gasztrotanárral, pedagógusmesterrel a szakácskönyv-gyűjteményéből megnyílt kiállítás kapcsán beszélgettünk a Katona József Könyvtárban. A Szakácsmesterségnek könyvecskéi című tárlat április végéig látogatható.
2023.08.22

Megnyílt a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

Kecskemét Főterén, a Hírös Forrás szökőkútnál kedd délután megnyílt a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, mely több mint 100 kiállítóval, kézműves bemutatóval, kulturális műsorral várja az érdeklődőket vasárnapig. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által a Hírös Hét Fesztivál kísérőrendezvényeként megszervezett nagyszabású térségi seregszemlén tíz faházban és egy jurtában összesen 16 település mutatkozik be. A rendezvény újdonsága idén a Térségi Gasztrohét, melynek keretében megismerkedhetünk a térség hagyományos ízeivel.
2023.08.14

Térségi Gasztrohétre hívogat a Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Héten

Megkóstolhatjuk a ballószögi kolbászos lecsót, a nyárlőrinci csülökpörköltet és a kunszállási slambucot is a Hírös Hét Fesztivál egyik új programján, a Térségi Gasztrohéten augusztus 22-től 27-ig. De Kecskemét főterén rotyog majd a bográcsban a tiszaalpári halászlé is, hiszen az új rendezvény célja, hogy ízelítőt nyújtson a térség helyi specialitásaiból. A részletekről Hamzáné Lakó Juditot, a szervező Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkárát kérdeztük.
2023.07.17

A fehér asztal a béke szigete, ezért lovagrendje is van – lovagjait pedig épp ma tüntették ki

Megtartotta hétfőn éves díjátadó ünnepségét az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend a lajosmizsei Új Tanyacsárdában. A gasztronómia országos jeles képviselői immár 18. éve gyűlnek össze, hogy különböző elismerésekkel tisztelegjenek a legérdemesebbek előtt. Az Új Tanyacsárda társtulajdonosa, a lovagrend nagymestere, Garaczi János elmondta: a kitüntettek hosszú ideje bizonyítják kiválóságukat a szakmában.