Két kosárlabda akadémistával írt alá szerződést a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

2024. 10. 02., 16:26
Szeptember 26-án sajtótájékoztató keretében a Duna Aszfalt Zrt. és a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonpofit Kft. ügyvezetői újabb névadó szponzori szerződést írtak alá az NBI/A osztályban szereplő kecskeméti férfi kosárlabdacsapattal. A nyilvános sajtóeseményen a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia két játékosa, Kertli Ádám és Szemerédi Levente írt alá szerződést a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét első osztályban szereplő csapatával.
Kertli Ádám és Szemerédi Levente

A felnőtt csapat 17 játékengedéllyel rendelkező játékosa közül 9 – Kertli Ádám, Tóth Patrik, Ivkovic Milán, Tóth Barna, Dávid Benjámin, Szemerédi Levente, Asztalos Miklós, Ladovszky János, Gera Ferenc – a kecskeméti akadémiáról került a keretbe.

Az aláírás után Kertli Ádám elmondta, hogy az általános iskolában kezdett el kosárlabdázni és végig kitartott a sportág mellett. Az akadémia edzőinek sokat köszönhet, a felnőtt kerettel együtt edzve Dusan Markovic edzőt emelte ki, mint akitől nagyon sokat tanul.

– Nagyon más a felnőtt csapatnál az edzések irama, nagyon kell koncentrálni, fizikálisan is más a játék dinamikája, sokkal gyorsabb – tette hozzá.

Szemerédi Levente ugyan még csak néhány alkalommal edzett együtt a felnőttekkel, de igyekszik felzárkózni a többiekhez.

– Nagyon jó érzés a felnőttekkel edzeni, próbálom mindig kihozni a maximumot magamból – fűzte hozzá.

Reméljük, hogy hamarosan a felnőtt bajnokságban is pályára lépnek a fiatalok és szurkolhatunk nekik lila-fehér színekben.