Már hétnapos az Erős Pista Feszt

Kecskemét főterén október 12-én ingyenes Halott Pénz koncert várja a közönséget

2024. 10. 08., 11:30
Már a második alkalomra, azaz erre az évre hétnaposra bővül Bács-Kiskun vármegye egyik legnagyobb kikapcsolódási lehetőséget nyújtó rendezvénye, az Erős Pista Feszt. Az Univer Product Zrt. szervezésében zajló esemény október 6-12. között rendezik meg. Az ingyenes fesztiválon az egész családnak szóló szórakoztató és izgalmas programokat kínálnak és a látogatók olyan finomságokkal is találkozhatnak, mint az Erős Pistás ropi, az Erős Pistás csipetke és az Erős Pistás májas. Emellett a nagyközönség olyan rendkívüli gyárlátogatáson is részt vehet, ahol betekinthetnek a kulisszák mögé. Közelebbről is megismerhetik Magyarország egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalatát, és a cég két Hungarikumának – az Erős Pistának és a Piros Aranynak – otthont adó Kecskemét-Hetényegyházi telephely működését.
A galéria 13 képet tartalmaz

A rendezvény az Univer Product Zrt. helyi közösséget építő munkájának alapvető pillére. Az első Erős Pista Fesztet tavaly rendezték meg, s a kedvező fogadtatás hatására idén már bővült is a program, s jóval hosszabb is a rendezvény.

Feltett szándékunk, hogy egy olyan rendezvényt hozzunk létre, amely erősíti a helyiek identitását és erősíti az összetartozásukat. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy vállalat többek között úgy tudja megkülönböztetni magát a versenytársaitól, hogy szűkebb környezete közösségi életének szervezésében komoly szerepet vállal. Ezt az Univer kiemelkedő fontosságúnak tartja
— hangsúlyozta Molitorisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója.

A fesztivál nulladik napján közös futással indult az esemény. Az egészséges életmódot középpontba állító programponton a résztvevők három táv közül választhattak: 400 méter, 2 km és 7 km.

A fesztivál égisze alatt három napon keresztül kóstoltatásokkal és szerencsekerékkel várják a vásárlókat az Univer Coop boltokban. Október 9-én pedig a Dobó körúti Univer Coop üzletnél Rákóczi Feri várja és szórakoztatja a vásárlókat.

Október 10-én ráadásul az esemény, ha közvetve is, de országosra bővül. Magyarország egyik leghallgatottabb reggeli rádió műsora, a Rádió 1 - Balázsék ugyanis kitelepül Kecskemét főterére, hogy élőben közvetítse a fesztivál eseményeit, valamint felkutassa az ország legERŐSebb hallgatóit. Emellett kifejezetten érdekes programpont lesz az Erős Pista Fesztre tervezett hetényegyházi gyárlátogatás. Ennek célja, hogy betekintést nyújtsanak a paprikás ételízesítők, főként az Erős Pista és Piros Arany gyártásába a nagyközönség számára.

Izgalmas programokkal, erőgépekkel, játékkal, bemutatókkal várják a gyárhoz látogatókat. A két napos üzemlátogatás, és a hozzá kapcsolódó rendezvény házigazdája Kovács Áron lesz. A szervezők nem titkolt célja az is, hogy a látogatók számára lehetséges jövőbeli munkahelyként is bemutassa az Univert.

A fesztivál zárásaként, Kecskemét főterén október 12-én ingyenes Halott Pénz koncert várja a közönséget.

(x)