Címke: Hetényegyháza
Keresés
Dátum választó
Rendezés
24 találat
2023.04.26

Engedély nélkül üzemeltetett, autóbusz forgalmi engedélyét vonta vissza a közlekedési hatóság Hetényegyházán

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya 2023. április 22. napján összehangolt ellenőrzési akciót hajtott végre Hetényegyháza belterületén a Járműforgalmi Osztály és a Fogyasztóvédelmi Osztály részvételével, amely egy külföldi úti céllal szervezett autóbuszos személyszállítási tevékenység célzott ellenőrzésére irányult.
2023.04.05

Elkezdődik a hetényi bekötőút építése

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.1.5-16 kódszámú „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című felhívásra benyújtott támogatási kérelme 1,937 milliárd Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a „Hetényegyháza bekötése az M5 autópályába” című projekt megvalósítására. A támogatás mértéke 100%. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
2023.03.25

Kivirágzott Hetény a városrészszépítő munkája nyomán

A 2022-es esztendő eredményeit értékelte, illetve az idei év feladatairól tárgyalt a Hetényegyházi Városrészszépítő Egyesület péntek este a Kalmár-tanyán. Noha a társaság nemrég alakult újjá, 2022-es lendületes tevékenységük nyomán azonnal elnyerték a városrész legrangosabb kitüntetését. A rendezvényen kiderült, jövő hét péntektől látható az idei húsvéti dekoráció Hetényegyháza főterén és a „sutu”-vízcsobogót is működésbe helyezi az idén 20 esztendős civil szervezet.
2023.03.07

Óvatlanul hajtott a vasúti átjáróba, a helyszínen szörnyethalt utasa

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki autójával úgy hajtott be egy dűlőúton lévő vasúti átjáróba, hogy előtte nem győződött meg arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű közeledik-e. Emiatt az átjáróban az érkező vonattal összeütközött. A baleset következtében a személygépkocsi utasa a helyszínen életét vesztette.
2023.02.19

Megújult a Jézus Szíve-templom Hetényegyházán

Véget ért a hetényegyházi Jézus Szíve-templom rekonstrukciójának első üteme. A 2019-ben kezdődött felújítás keretében az épület tetőszerkezete és belső tere szépült meg. A következő ütemben az épület külsejét teszik rendbe. A megújult templombelsőt ma ünnepi szentmise keretében áldotta meg és szentelte fel dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.
2023.02.02

Mackókiállítás nyílt a hetényi oviban

Színes és izgalmas mackókiállítás nyitotta meg a kapuit a hetényegyházi óvodában. A kiállítás különlegességét az adja, hogy a gyermekek, szüleik és az óvoda dolgozói közösen alakították ki úgy, hogy a szemlélő előtt minden sarokban egy új történet bontakozhasson ki.
2022.12.04

Civil szervezetek összefogásával érkezett a Mikulás Hetényegyházára

A programról és a csomagokról idén is a Móricz Zsigmond Közművelődési Alapítvány gondoskodott, a Nagyszakállúval is ők vették fel a kapcsolatot. A Hetényegyházi Közösségi Ház téli időszakra való bezárása miatt azonban a szokásos helyen nem várhatták a Mikulást a gyerekek, így esett a választás a településrész központjára, ahová a Hetényegyházi Városrész Szépítő Egyesület csodaszép lovasszános, szarvasos térinstallációt készített, tujákkal erdei, karácsonyfával ünnepi hangulatot varázsolva a térre.