Az Egyszülős Központ vezetője látogatott el a Biztos Kezdet Gyerekházba

2024. 10. 14., 18:09
Kecskemét az első város, amely stratégiai partnerséget kötött az Egyszülős Központtal, melynek vezetője, Nagy Anna tett látogatás ma (hétfőn) délután a Biztos Kezdet Gyerekházban. Az eseményen részt vett Engert Jakabné alpolgármester és Golovics Mónika, a kecskeméti Egyedülálló Szülők Klubjának vezetője is.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 32 képet tartalmaz

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője tett látogatást ma délután a kecskeméti Biztos Kezdet Gyerekházban. A 2020 óta működő Mezei utcai közösségi házban a kisgyermekes családok gyermekeik fejlődését támogató környezetben találkozhatnak, megbeszélhetik gyermeknevelési, illetve egyéb problémáikat, szükség esetén szakember bevonásával, mondta el Oláh Anna, a Biztos Kezdet Gyerekház vezetője, aki köszöntő beszédében kiemelte és megköszönte az önkormányzat jelentős és folyamatos támogatását.

Az önkormányzati segítség fontosságát hangsúlyozta Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője is, aki ismertette, hogy a vármegyében több mint 17.000 egyszülős család van, ami 30 százaléka a gyereket nevelő családoknak, ezért is fontos a segítő szervezetek összetett, egymásra épülő munkája.

– Már évek óta működik egy nagyon jó és nagyon szép közösséget felépítő klubunk Golovics Mónika vezetésével. Ehhez az elmúlt években rengeteg segítséget kaptunk az önkormányzattól
— fejtette ki Nagy Anna, Egyszülős Központ vezetője.

Engert Jakabné alpolgármester megjegyezte, hogy a kecskeméti önkormányzat az elsők között kötött stratégiai partnerséget az Egyszülős Központtal. Így sokkal nagyobb figyelem irányul ezekre a családokra.

– Úgy gondolom, senkinek sem kell bizonyítani, hogy nem egyszerű egyedül nevelni egy, kettő vagy három gyereket. Akármelyik szülő is kényszerül erre, az biztos, hogy sokkal nagyobb odafigyelést, támogatást igényel. Ezért is kezdeményeztük, majd kötöttünk egy stratégiai együttműködést  
a központtal a tavasz folyamán
— mondta Engert Jakabné alpolgármester.

A mai eseményén részt vett Golovics Mónika, az Egyedülálló Szülők Klubjának vezetője. A vendégeket a Biztos Kezdet Gyermekház egy hagyományos roma ebéddel vendégelte meg.