Címke: Engert Jakabné
Keresés
Dátum választó
Rendezés
15 találat
2023.09.07

Kilencedik alkalommal rendeztek civil véradást Kecskeméten

Több mint ötvenen adtak vért csütörtökön a kilencedik alkalommal megrendezett civil véradáson a Kecskeméti Területi Vérellátó Központnál. Bár ez a szám soknak tűnik, hazánkban naponta legalább 1600-1800 embernek kellene vért adnia ahhoz, hogy minden vérellátásra szoruló beteg megkapja a szükséges segítséget.
2023.08.31

Évadzáró rendezvényt tartott a kecskeméti szenior örömtánc közösség

A testi-lelki egészséget segíti már évek óta Kecskeméten a szenior örömtánc. A foglalkozásokat rendszerint a kecskeméti Egészségfejlesztési Irodában (EFI) tartják, emellett számos rendezvényen is részt vesznek a csoport tagjai. A mai napon a szenior örömtánc idei félévének történéseiről számoltak be, majd tánccal zárták a rendezvényt.
2023.08.28

Aranymisén adtak hálát 50 éves papságukért Görbe László és Holczer József piarista atyák

Aranymisén adtak hálát 50 éves papságukért Görbe László és Holczer József piarista atyák augusztus 25-én, péntek este a kecskeméti piarista templomban. A kórus- és orgonamuzsikával ékesített, számos pap- és szerzetestárs által koncelebrált ünnepi szentmisére megtelt a templom. Görbe László prédikációjában felidézte kecskeméti diákéveit, majd innen induló és ide visszatérő pályáját, hálát adva a támogatásért egykori tanárainak és a piarista családnak.
2023.08.20

Tizenöt éve szól a nóta a Kecskeméti Nótások Baráti Körében

Tizenöt éves a Kecskeméti Nótások Baráti Köre Egyesület. Ennek alkalmából rendeztek jubileumi nóta- és táncos délutánt a Tudomány és Művészetek Házában. Az esemény résztvevőit a városvezetés nevében Engert Jakabné alpolgármester és Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő köszöntötték, a vendégek között szerepelt Szamler László önkormányzati képviselő is.
2023.06.13

Településfejlesztési díjat kapott Kecskemét demencia-akcióprogramjáért

A gondoskodás terén végzett kiváló munkáért és a demencia elleni példás küzdelemért a Településfejlesztési Szövetség díját kapta meg Kecskemét városa. Az országos településfejlesztési elismeréseket idén 23 település vehette át kedden Budapesten. Az ünnepségre dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is ellátogatott. Kecskemét városát Engert Jakabné alpolgármester képviselte, akivel a KTV a helyszínen interjút is készített.
2023.06.10

A családok körül forog a világ!

Felemelték a gyermekeket a magasba a főtéren ma délelőtt. A kicsik nagyon élvezték, hogy „repülhettek”. És miért ne élvezték volna, hiszen szüleikkel voltak együtt. Ez volt a lényege a mai eseménynek, hogy körülöttük, a családok körül forog a világ! Szülőként a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot. Ez így van rendjén, ezt fejezte ki az a közel kétszáz fő, akik részt vettek a flashmobon.
2023.06.04

Jakab Eleonóra kárpátaljai tanár: "Nem engedünk a százból!"

A kárpátaljai magyar nyelvű hitélet és oktatás helyzetéről tartott előadást Jakab Eleonóra, a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára a Nemzeti Összetartozás Napján, vasárnap délelőtt a kecskeméti Városháza dísztermében. Mint mondta, jelenleg száz magyar nyelvű oktatási intézmény működik Kárpátalján, és ezek megtartása döntő fontosságú az ottani magyarság megmaradása szempontjából.
2023.05.25

Közgyűlés - Egyhangú támogatás a Tehetségsegítő Tanács megújításának

Egyhangú döntéssel támogatta csütörtökön a városi közgyűlés a Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács megújítását. A képviselők szintén egyhangúlag támogatták, hogy a város kössön együttműködési megállapodást a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvánnyal, melynek Nemzeti Tudósképző Akadémiáján jelenleg 170 kecskeméti középiskolás pallérozza tudását a természettudományok terén.
2023.05.23

Megújulhat a Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács

Megújulhat a hírös városban működő tehetségműhelyek képviselőit tömörítő Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács - ismertette az Esélyteremtési Bizottság keddi ülésén Engert Jakabné. Az alpolgármester egy másik előterjesztése szerint a város együttműködési megállapodást köthet a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvánnyal, melynek Nemzeti Tudósképző Akadémiáján csaknem 100 kecskeméti középiskolás pallérozza tudását a természettudományok terén.
2023.05.18

Eredményesen zárul a CLLD közösségépítő program Kecskeméten

Eredményesen zárul a kecskeméti CLLD program, aminek célja, hogy erősítse a helyi közösségeket és újaknak adjon támogatást. A 750 millió forintos uniós forrást kiválasztott helyi projektekre lehetett felhasználni. 24 civil projekt keretében az elmúlt 3 évben 366 program több mint 800 közösségfejlesztő eseménye valósult meg.
2023.05.18

Egyház és állam viszonyát boncolgatták a KÉSZ kecskeméti fórumán

Az egyház és az állam viszonya került terítékre a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) által közösen indított országos fórumsorozat kecskeméti állomásán szerda este. A Főplébánia Lestár téri közösségi termében megrendezett pódiumbeszélgetésen Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke és Érszegi Márk Aurél Vatikán-szakértő cserélt eszmét a témában Makláry Ákos görögkatolikus pap, a KÉSZ országos elnöke moderálása mellett.
2023.05.13

Egészségnap a Hírös Agórában

Orvosok és egészségügyi szakemberek gyűltek össze szombaton a Hírös Agórában, hogy az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) valamint az AllerGéniusz Egyesület szervezésében ingyenes szűrésekkel, mérésekkel, tanácsadással várják azokat, akik számára fontos az egészség megőrzése és a megelőzés.
2023.05.07

Kismotoros felvonulással és virágültetéssel ünnepelték az anyák napját Kecskeméten

– Ez az egyik legszebb és legmeghittebb jeles ünnepünk – fogalmazott Engert Jakabné alpolgármester vasárnap délelőtt a IX. Születésünnepen és anyák napi virágültetésen. A Főtéren megrendezett eseményen több száz család vett részt, akik a Református Gimnázium elől vonultak a Városházához. A legkisebbek kismotorral és biciklikkel teljesítették a távot, majd ültették el a saját nevükkel ellátott virágokat a város karácsonyfája köré.