Archívum

Varjas Gabriella

2024.06.18

Így zajlanak az utolsó tanítási napok a nyári szünet előtt

Az idei tanév egyik legnagyobb változása volt, hogy hosszabb lett a téli és a tavaszi szünet, ami azt hozta magával, hogy a tanév is egy héttel tovább tart. A nyári vakáció előtti utolsó tanítási nap június 21-e péntek lesz.
2024.06.17

Bíró László püspök és Finta József plébános papi jubileumát ünnepelték a Nagytemplomban

Ünnepi szentmisét tartottak vasárnap 17.00 órakor a kecskeméti Nagytemplomban, melynek szónoka dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek volt. Idén ünnepli Bíró László püspök atya az aranymiséjét, papszentelésének 50. évfordulóját, valamint dr. Finta József plébános atya szentelésének 30. évfordulóját.
2024.06.14

A lovassport szerelmeseit várja vasárnapig Hetényegyháza

Pénteken kezdődött és vasárnapig tart a nemzeti fogathajtó verseny Hetényegyházán. A lovas programsorozat szervezője a Hetényegyházi Fogathajtó és Hagyományőrző Egyesület, az esemény keretében díjhajtás, maratonhajtás és akadályhajtás is lesz.
2024.06.13

Vakáció 2024 – Hamarosan indul a táborozási szezon

Mint minden évben, idén is a Hírös Agóra kínálja a legszélesebb palettát gyermekek nyári táboroztatását illetően. Napközis jellegű szaktáboraik június 24-től indulnak, 3 telephelyükön mintegy 57 tábori programmal várják az érdeklődő gyerekeket és fiatalokat.
2024.06.11

El Camino előadással és halászlével szolgált a Wojtyla Ház

Mészáros Marianna kecskeméti grafikus volt a keddi vendégelőadó a Wojtyla Házban. A Kandó Kálmán Technikumban művészettörténetet tanító pedagógus, az általa több alkalommal is megtett El Camino zarándokútról mesélt a szociális intézmény gondozottjainak. A meghittséggel átitatott beszámoló után 120 főt vendégeltek meg ebéddel a barátság központ munkatársai és önkéntesei.
2024.06.11

Így közlekedtek ti - Lezárult a rendőrség rajzpályázata

Ma tartották az eredményhirdetését a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága gyermekrajz-pályázatának, amelyet „Így közlekedtek ti!” címmel hirdettek meg. A pályaművek a kecskeméti Katona József Megyei Könyvtárban láthatók június 20-áig.
2024.06.06

Iskolások hete a kecskeméti repülőtéren

Hatodik alkalommal várja nyílt napokkal az általános és középiskolás, valamint felsőoktatási intézmények nappali tagozatos diákjait az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár a kecskeméti repülőtéren. A négy napig tartó országos programsorozaton naponta 800 diák vesz részt.
2024.06.06

Több mint kétszázan vettek részt a belvárosi bringás barangoláson

A fenntartható fejlődés volt fókuszban szerdán a környezetvédelem világnapján a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat szervezésében. A rendezvénysorozatban délelőtt előadásokat hallgathattak az érdeklődők térségünk környezetvédelmi problémáiról, délután már gyakorlati példán keresztül közös kerékpározásra hívták az érdeklődőket.
2024.06.05

Megnyílt főtéri tablókiállításunk, már lehet szavazni is!

A Kecskeméti Médiacentrum immár ötödik alkalommal szervez tablókiállítást és hirdet ehhez kapcsolódó tablóversenyt az érettségiző kecskeméti középiskolás osztályok számára. A kiállítás ma délután nyílt meg ünnepélyesen a főtéri sétányon, ezzel egy időben a szavazás is elindult.
2024.05.31

Generációk napja a Kertvárosi iskolában

A Gyopáros Nyugdíjas Egyesület és a Kertvárosi Általános Iskola idén újra közösen szervezte meg a Generációk napját. Nyugdíjasok és iskolások együttes munkájának köszönhetően színes programokkal telt a délelőtti rendezvény, melynek elsődleges célja a generációk egymáshoz való közelítése volt.
2024.05.30

Országos elsősegélynyújtó verseny döntője zajlott Kecskeméten

Ma (csütörtök) tartották meg a II. Neomedical elsősegélynyújtó verseny döntőjét a kecskeméti Arborétumban. A verseny fő célja, hogy élethű helyzetekben gyakoroltatva, interaktív módon hozzájáruljon a fiatalok elsősegélynyújtási készségeinek fejlesztéséhez és a fontosságuk tudatosításához.
2024.05.30

Kimagasló teljesítményért járó díjakat adott át a Kecskeméti Szakképzési Centrum

A Kecskeméti Szakképzési Centrum vezetői, az iskolák igazgatói és maguk a díjazottak vettek részt azon a ma délelőtt megrendezett ünnepélyes díjátadón, melynek keretében az oktatási intézmények és azok duális partnerei kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársait részesítették elismerésben.
2024.05.28

Június 10-e fontos határidő a gazdáknak

A mezőgazdasági munkák, ahogyan országosan, úgy Bács-Kiskun vármegyében is folyamatosan zajlanak. A kinti munkafolyamatok mellett azonban a gazdáknak az egységes kérelmek beadásának fontos határidejére is ügyelnie kell.
2024.05.28

Hagyományőrző és zsinóros viseleti ruhák divatbemutatója Kecskeméten

A kecskeméti Glória Rendezvényház adott helyszínt szombaton a hagyományőrző és zsinóros viseleti ruhák báljának, mely egyben népviseleti divatbemutató is volt. Az esemény fő célja ezúttal is az értékmegőrzés volt.
2024.05.27

Ma 90 éve született Panka néni, akit Kecskemét nevében köszöntöttek

Május 27-én, 90 éve született Nyúl Pálné, Panka néni, akit mint szépkorú kecskeméti lakost, a város köszöntött a kerek évfordulón. Az ünnepeltet Rávágy téri otthonában kereste fel születésnapi jókívánságokkal és a város ajándékaival Engert Jakabné alpolgármester és Jánosi István, a körzet képviselője.
2024.05.26

A családi napon sorsolták ki a hőszigetelési pályázat nyerteseit

Szombaton együtt töltötte a napot Rendőrfalu és Kósafalu apraja-nagyja. A városrészhez kötődő intézmények, egyesületek és helyi művészek műsora szórakoztatta a közönséget a május 25-i családi napon a kecskeméti Nagyvárad tér közösségi terén.
2024.05.23

Versenypohár bajnokságot rendeztek Kecskeméten

Csütörtökön délelőtt rendezték meg az első városi integrált versenypohár bajnokságot a kecskeméti Fazekas István Szakiskolában. A speciális sportprogram szervezője az Athlészisz Alapítvány volt, amely 2021 óta vállalja az esemény finanszírozását.
2024.05.22

A Szociális Közalapítvány majálisa a Városháza díszudvarában

Ma (szerda) délután tartotta meg majálisát a Városi Szociális Közalapítvány a Kecskeméti Városháza díszudvarán. Az eseményre kétszáz szépkorút vártak, akiket verses műsorral és zenei élménnyel ajándékoztak meg.
2024.05.19

Guba Park Batyus Sportnap Bethlenvárosban

A tavalyihoz hasonló formában idén is megrendezte a Guba Park Batyus Sportnap futóversennyel és sportbemutatókkal megfűszerezett eseményét dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő és a Bethlenváros Lakóiért Egyesület.
2024.05.14

A Gondosóra a 65 év felettiek „őrangyala”

A hétfőn Kecskemétre látogató országos átfogó egészségvédelmi szűrővizsgálat sorozatot kiegészítő programként végig kíséri az időskorúak számára ingyenesen hozzáférhető jelzőkészülékes szolgáltatás, a Gondosóra program. A projekt célja, hogy az időskorú felhasználók szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérésüket nem csak vészhelyzet esetén.
2024.05.13

A Tankcsapda és Vikidál Gyula is fellép a kecskeméti CityRocks Fesztiválon

Utoljára 2019-ben volt CityRocks Kecskeméten, amikor több mint 500-an zenéltek és énekeltek együtt a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Idén már háromnaposra duzzadt a hatalmas buli, ahol mintegy 600 aktív résztvevővel újra a rock lesz a főszerepben. A teljes programról és a csütörtöktől várható érdekességekről a mai sajtótájékoztatón számolt be az esemény főszervezője.
2024.05.13

Megérkezett Kecskemétre Magyarország átfogó mobil egészségvédelmi szűrőprogramja

Ma 16 óráig még elérhető Kecskeméten a mintegy 50 féle egészségügyi szűrést ingyenesen biztosító átfogó egészségvédelmi szűrőprogram. A Lestár téren felállított szűrőkamionban elvégzett gyors vizsgálatoknak köszönhetően fél órás turnusokban, akár 100 ember egészségügyi állapotfelmérését el tudták végzeni a szakemberek azonnali diagnosztikával.
2024.05.07

Érettségi: kedden matematikából adtak számot tudásukról a diákok

Az érettségi vizsgák sorában kedden a matematika volt főszerepben. A tantárgyból országosan középszinten 69047-en, emeltszinten 6616-an vizsgáztak. A KTV stábja a Bolyai János Gimnáziumban járt.
2024.04.27

Ezúttal az ifjúság felé szegeződött a felhívás: Szólj be a papnak!

Nem először "szólhatott be a papoknak", vagyis kérdezhetett tőlük bármit a közönség Kecskeméten, de először tehették ezt meg azok a fiatalok, akik részt vettek csütörtök este az első Kecskeméti Ifjúsági Fesztivál városházi rendezvényén.
2024.04.26

Immár 15. alkalommal rendezték meg a távhőszolgáltatás napját Kecskeméten

A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. 15. alkalommal rendezte meg a távhőszolgáltatás napját. A mai rendezvény előadásainak központjában a „megújuló energia alapú kecskeméti távhőszolgáltatás” állt.
2024.04.24

Fenntarthatósági témahét a Táncsics Mihály Kollégiumban

Idén is csatlakozott a Fenntarthatósági témahét országos programjához a kecskeméti Táncsics Mihály Kollégium, amelynek diákjai környezettudatos szemlélettel élik hétköznapjaikat is. Szemetet szedtek a diákok, dekorációt készítettek hulladékokból, de a körforgásos gazdálkodással is megismerkedhetnek majd.
2024.04.23

Megújul és megszépül a Szabadság tér

Folyamatosan zajlik Kecskemét központjában a zöldfelületek látványos megújulása. A Luca-kút felújításával kezdődött a folyamat, majd a Szabadság téri Hírös Forrás felújításával folytatódott. A tervek szerint májusban fejeződik be ez a munka, akkorra teljes pompájában láthatjuk majd a városközpontnak ezt a részét.
2024.04.22

Jótékonysági rendezvényt szervezett a Corvin Mátyás Általános Iskola

257-en báloztak a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolai idei alapítványi rendezvényén a hétvégén. A szombati jótékonysági esten befolyt bevételt elsősorban a hunyadivárosi általános iskola technikai felszereltségének bővítésére és a szociálisan hátrányos helyzetű diákok megsegítésére fordítják.
2024.04.22

Több mint 400 gyermek vett részt a BÁCSVÍZ Föld napi programján

Április 22. a Föld napja, a BÁCSVÍZ Zrt. ezen a napon rendezi már az 1990-es évektől kezdve hagyományos nyílt napját kecskeméti kisiskolások és óvodás csoportok részére. A mai napon 425 gyermek vett részt a Mindszenti körúti szennyvíztisztító telepen tartott környezettudatos rendezvényen.
2024.04.19

Rangos szakmai rendezvénynek adott otthont a BÁCSVÍZ Zrt.

A korszerű és hatékony víz- és csatornaszolgáltatást tovább erősítő, rangos szakmai rendezvénynek adott otthont a BÁCSVÍZ Zrt. Kecskeméten. A Siemens Zrt.-vel közös szervezés lehetővé tette, hogy olyan jövőbe mutató alkalmazásokat is megismerjenek a vízipari szakemberek, mint a mesterséges intelligencia segítette vízelfolyás-érzékelés vagy digitális ikrek segítette szimulációs tervezés. A két fél együttműködése nem új, a mostani szakmai esemény a több évre visszatekintő kooperáció következő lépése- hangzott el az eseményen.
2024.04.17

Kecskeméti kollégisták mérkőztek meg a 21. Táncsics Koli Kupán

A házigazda Táncsics Mihály Kollégium mellett további öt kecskeméti kollégium diákjai vettek részt szerdán délután a 21. alkalommal megtartott Táncsics Koli Kupán.
2024.04.16

A Sheraton előtti platánfák élete volt a tét, ezért született a kompromisszumos megoldás

Nem kellett kivágni azt a két platánfát a Four Points by Sheraton Hotel előtt Kecskeméten, melyek faverme végül a kompromisszumos megoldásnak köszönhetően kapott víz- és légáteresztő öntöttgumi-burkolatot. Így a jogszabályi előírásoknak is megfelel a gyalog- és kerékpárúton kijelölt gyalogátkelőhely, és a fák élettani sajátosságait is figyelembe vették a kivitelezők.
2024.04.12

Balkonnövényeket kapott egy Nyíri úti társasház

A lakókkal közös növénytelepítési munkálatok során péntek délután muskátlikkal, petúniákkal gazdagodott egy nyíri úti társasház lakóinak erkélye.
2024.04.12

Szépkorúak szavaltak ma a költészet napi eseményen

Péntek délelőtt tartotta meg hagyományos költészet napi versmondó találkozóját a Kecskeméti Nyugdíjas Szövetség. A rendezvény keretében értékelték a négy éve elindult VersVarázs vetélkedő teljesítményét is.
2024.04.10

Auti-Séta az elfogadásért 

Második alkalommal rendezte meg az Auti-Sétát az Autista Gyermekekért Egyesület az érintett diákokkal és felnőttekkel a világnaphoz kapcsolódóan. A rendezvény során a szervezők élményszerű, közvetlen módon igyekeztek elősegíteni a társadalmi tolerancia erősödését, az elfogadást.
2024.04.09

Aktuális témák a XVIII. Civil Fórumon

A kecskeméti városháza díszterme adott helyszínt a XVIII. Civil Fórumnak ma délelőtt. A Városi Civil Kerekasztal 2023. évi munkájának beszámolója mellett megalakultak a szakkerekasztalok és megválasztották a delegáltakat is.
2024.04.08

Nőnek lenni jó! - 10. születésnapját ünnepelte a konferencia

A TE DÖNTÉSED! Ez volt a mottója az immár 17. alkalommal megrendezett Nőnek lenni jó! konferenciának. A 10 éves születésnapját ünneplő rendezvény, melynek ismét a Four Points by Sheraton adott otthont, rendkívül színvonalas előadásokkal és kerekasztal beszélgetésekkel várta az érdeklődőket.
2024.04.08

Tavaszi kiállítás nyílt a Corvin Mátyás Általános Iskolában

Tavaszi kiállítás címen nyílt meg a hunyadivárosi művészek alkotásait bemutató kiállítás hétfőn reggel a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában.
2024.04.04

100. születésnapján köszöntötték Tóth Lajos nyugalmazott őrnagyot

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága köszöntötte ma (csütörtök) a 100 éve született Tóth Lajost. A nyugalmazott katonának jó egészséget, sok boldogságot kívánt a jeles nap alkalmából Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is.
2024.04.03

Kázmér, a nemrég született csacsi örökbefogadókra talált a vadaskertben

A Karol Wojtyla Barátság Központ fogadta örökbe a vadaskert egyik legifjabb lakóját Kázmért, a kis szamarat. Ez azt jelenti, hogy egy éven keresztül gondoskodhatnak a fiatal egyedről akár úgy is, hogy egy láda finom zöldséget visznek neki ajándékba, mint ahogy a mai napon, az örökbefogadás napján istörtént.
2024.03.29

Űrkutatási Fulldome Filmfesztivál lesz a Kecskeméti Planetáriumban

Újra láthatjuk azt a lenyűgöző műsort a tavaszi szünetben az Utazó Planetáriumnak köszönhetően, mely digitális és analóg technikai kombinációval egyszer már elkápráztatta a csillagászat iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat.
2024.03.28

Húsvétolót tartottak a Széchenyivárosban

Délelőttől – estig tartó húsvétoló várta a kecskeméti családokat ma a Széchenyi sétányon. Arcfestés, ügyességi vetélkedő, kézműves foglalkozás és állatsimogató várta a kicsiket és nagyokat.
2024.03.28

Programok a Planetáriumban

Újra láthatjuk azt a lenyűgöző műsort a tavaszi szünetben az Utazó Planetáriumnak köszönhetően, mely digitális és analóg technikai kombinációval egyszer már elkápráztatta a csillagászat iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat.
2024.03.28

Széchenyivárosi húsvétoló

Délelőttől – estig tartó húsvétoló várta a kecskeméti családokat ma a Széchenyi sétányon.
2024.03.27

A holland piac iránt érdeklődő vállalkozásoknak kedvezett az iparkamara eseménye

Holland–magyar üzleti fórum címmel szervezett tájékoztatóval egybekötött konzultációt a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szerda délelőtt. Az üzleti találkozón jelen volt a Holland Királyság Nagykövetségének magyarországi nagykövete és képviseltette magát a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara is.
2024.03.26

Helyzetjelentés a kajszi fagykár után

Kecskeméten országos viszonylatban is rendkívüli lehűléssel, mínusz 6,2 C-os faggyal kezdődött el a tavasz március 20-án hajnalban. Az azt megelőző, rendkívül hideg reggelek után, ez egy mélypont volt a már virágba borult kajszifáknak. Már akkor bizonyos volt, hogy a szakszerű védekezés ellenére is, jelentős károk keletkeztek egyes korai fajtáknál.
2024.03.26

Közel 100 gyermek köszöntötte a húsvétot a Melinda parkban

Húsvéti tűzrakással, mondókázással, közös énekléssel, csokitojás és csokinyuszi kereséssel telt a német nemzetiségi óvodások és kisiskolások húsvét köszöntő eseménye a Melinda parkban. A Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat már több mint 10 éve készül így a gyermekekkel az ünnepre.
2024.03.25

Az esélyegyenlőség jegyében rendezték meg a VI. Oroszlán Kupát

Értelmi sérüléssel élő fiatalok és felnőttek számára rendezték meg a VI. Oroszlán Kupát a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnokában. Idén már 15 csapat vett részt az esélyegyenlőség jegyében megrendezett vetélkedőn, Bács-Kiskun vármegyén kívül immár Csongrád és Békés vármegyéből is érkeztek csapatok.
2024.03.22

30. nyílt napját tartotta a víz világnapján a BÁCSVÍZ Zrt.

1994. óta március 22. a víz világnapja, azóta szervezi nyílt napját ezen a napon a BÁCSVÍZ Zrt. Ma immár 30. alkalommal vehettek részt általános iskolás és nagycsoportos óvodás gyermekek a számukra szervezett eseményen.