A Bagossy Brothers is fellép a Hírös Héten!

2023. 08. 02., 10:50
Facebook oldalán adott hírt a Hírös Agóra arról, hogy idén már ők szervezik a Hírös Hetet, nem is akármilyen fellépőkkel. A Bagossy Brothers Company mellett a Neoton Musical és a Budapest Jazz Orchestra is fellép majd a város legnagyobb fesztiválján.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

2023-tól a tradionális, idén 89 esztendős Hírös Hét Fesztivál szervezését is a Hírös Agóra Kulturális Központ vette át. A nyári fesztiválok közül így már a Street Food Street Art és Borsétány, valamint a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál után a nyár utolsó kecskeméti fesztiválja is a Hírös Agóra szervezésében valósul meg. A 2021-ben megkezdett innovatív, minőségi rendezvény és fesztiválszervező attitűdöt a város legrégebbi fesztiválján is igyekszik majd érvényesíteni a szervezői csapat.

Bagossy Brothers Company koncert, Fricska táncegyüttes, Szép nyári nap – Neoton musical, István a király rockopera, sétáló kecskebábok, Tündérkert, Agórafalva – Mesevilág, Érték séták, tradicionális gasztro, kézműves sörök, pálinka manufaktúrák, versudvar – hogy csak néhányat említsünk a Hírös Hét Fesztivál idei kínálatából, mely immáron - új szervezői háttérrel - 89. alkalommal kínál a nyár utolsó hetére kikapcsolódási lehetőséget a kecskemétieknek és az ide érkezőknek.

A Hírös Agóra Kulturális Központ havonta közel 400 programnak ad otthont évente pedig több szabadtéri fesztivált és koncertsorozatot is szervez. Idén második alkalommal országos sikerrel és visszhanggal szervezték meg a Street Food Street Art és Borsétányt, nem sokkal a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál után. Majd a nyár közepén a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivált, most pedig már gőzerővel ráfordultak a Hírös Hét Fesztivál munkálataira, de fél szemmel már az őszt és a téli fesztivált is tervezik.

Íme a programok!

A hivatalos megnyitó 2023. augusztus 23. szerda 19 órakor a Fricska táncegyüttes műsorával majd a Budapest Jazz Orchestra koncertjével indul, azonban már az ezt megelőző két napban beépül a tér, illetve az Aranyhomok Egyesület kistérségi műsorai, élelmiszereinek, településeinek bemutatói már hétfőn és kedden is várják a főtéren andalgókat.

Augusztus 24-én, csütörtökön 20 órától a nagyszínpadon a Bagossy Brothers Company,

Augusztus 25-én, pénteken 20 órától a Szép nyári nap musical, Neoton dalokkal, szombat este az István a király rockopera, majd a hetet és egyben a fesztivált a Kecskemét Szíve Java Gála zárja, kiváló kecskeméti együttesek és tánckarok közreműködésével.

A Hírös Hét Fesztivál programsorozata 2023. augusztus 23 szerdától augusztus 27 vasárnapig tart. A vásári és gasztro forgatag 2023. augusztus 21. hétfőtől augusztus 27. vasárnap estig várja az éhes és szomjas látogatókat, vagy akik vásári portékát vinnének haza.

A Hírös Hét részletes programjairól a fesztivál Facebook oldalán tájékozódhatnak https://www.facebook.com/hiroshet

Bagossy Brothers Company, Szép nyári nap - Neoton Musical, Fricska, Budapest Jazz Orchestra, Kecskemét Gála, Hírös Mesterségek, Tündérkert, Agorafalva - Mesevilág, Tradicionális Gasztro, Kézműves sörök, Pálinka manufaktúrák, rengeteg program, vásári forgatag és látvány - a poszt szerint ezek várnak ránk a nyár utolsó hetén Kecskemét főterén.

Kedves Fesztivállátogatók! 2023-tól a tradionális, idén 89 esztendős Hírös Hét Fesztivál szervezését a Hírös Agóra...

Közzétette: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ – 2023. augusztus 2., szerda