Címke: Hírös Agóra
Keresés
Dátum választó
Rendezés
70 találat
2024.04.18

Fiatal virtuózokat ünnepeltek a Kodály Iskolában

A Kecskeméti Kodály Iskola dísztermében szerda este egy szép hagyomány folytatásának lehettek tanúi a zeneszeretők, néhány évnyi kihagyás után ugyanis ismét koncertlehetőséget kaptak a Magyar Örökség-díjas intézmény kimagasló tehetségű növendékei. Az ifjú virtuózok hangversenyén a korábbi gyakorlatot megőrizve ezúttal is a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar tagjai működtek közre. A színpadra lépett fiatal muzsikusok – Balogh Lili, Borsi Blanka, Filip-Orbán Katinka, Márton Zsófia Halmi Norbert és Kuklis Richárd – talentumaikhoz méltón játszottak, valamennyien fergeteges ünneplésben részesültek.
2024.04.17

Egy koncert, amely D-ben szólalt meg

A Filharmónia Magyarország Kodály-bérletének negyedik estjén Haydn és Mozart közel azonos hangnemű darabjait szólaltatta meg a Takács-Nagy Gábor vezette Budapesti Fesztiválzenekar. A hangversenyt nyitó szimfónia és a záró szerenád D-dúrban, míg a két mű között elhangzott zongoraverseny d-mollban íródott, sőt, valójában az is fényes, fenséges D-dúrban ért véget. A Hírös Agóra színháztermében kedd este megtartott koncert szólószólamát a fiatal orosz zongoraművész, Dmitrij Siskin játszotta.
2024.04.12

Vasárnap ér véget a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

Április 14-én este érnek véget az egy hónapja tartó 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjai. Szombaton diákszínházi napot tartanak a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban, vasárnap pedig az Experidance táncegyüttes Cinderella című szuperprodukciója zárja városunk legnagyobb kulturális fesztiválját.
2024.04.01

Az élet győzelméről szólt a barokk bérlet első koncertje

Élő barokk címmel öt hangversenyből álló koncertsorozatot indított a Hírös Agóra a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral és a Kecskeméti Énekes Körrel. A bérlet első alkalmát – melyen Heinrich Schütz: Jézus Krisztus hét szava a keresztfán című oratóriuma, valamint Antonio Vivaldi két concerto grossója és Credója csendült fel – nagyszombat este rendezték meg az evangélikus templomban.
2024.03.26

Cseh Tamás: Százféle változatban

Cseh Tamás neve mindenki számára jelent valamit. Ő volt az, akit több generáción keresztül újra és újra felevenítettek, akinek munkássága napjainkig a zeneművészet meghatározó helyén emelkedik. Az ő munkássága és világa előtt tiszteleg a Hírös Agóra április 4-i koncertje, a Cseh Tamás: Százféle változatban című előadása, amelyen a krónikás dalait neves előadók fellépésében hallgathatja a közönség.
2024.03.24

Tavaszi művészpiac az Agórában

Igazi tavaszi zsongással telt a hétvége a Hírös Agóra falai közt. A megszokott és szeretett decemberi HArt Placc idén a Tavaszi Fesztivál keretein belül is helyet kapott. A kétnapos művészpiacon ismét megfordult a város alkotóinak apraja-nagyja, a rendezvény sikere pedig most is felülmúlta a várakozásokat.
2024.03.20

Közel 30 diák szavalta Nagy László verseit és bolgár műfordításait

Csaknem 30 diák szavalta Nagy László bolgár vonatkozású verseit és bolgár nyelvből átültetett műfordításait a Hírös Agórában szerda délután. A bolgár nemzetiségi önkormányzat által szervezett verseny résztvevőit Szemereyné Pataki Klaudia polgármester nevében Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő köszöntötte, zárszót pedig Christo Polendakov bolgár nagykövet mondott az esemény végén.
2024.03.19

Peer Gynt története elevenedett meg a Hírös Agórában

Edvard Grieg nagyszabású kísérőzenéjét szólaltatta meg a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar hétfő este a Hírös Agóra színháztermében. A Filharmónia Magyarország Kodály-bérletének harmadik estjén – amely egyúttal a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál nagyzenekari nyitánya is volt – az együttest Kocsár Balázs Liszt-díjas karmester, érdemes és kiváló művész dirigálta, az alkalom szólistája Kriszta Kinga szoprán énekesnő, narrátora Kovács J. István színművész, a Térszínház tagja volt.
2024.03.18

HA Design - innovatív iparművészeti vásár április első hétvégéjén

Kecskeméten az elmúlt években kiemelt szerepet kapott a művészet, az alkotás, az egyediség és a minőség. A Hírös Agóra új sorozatként életre hívja a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében a HA DESIGN stílusteremtő eseményét. Mások mellett olyan prémium színvonalat képviselő iparművész-tervezők fogadták el a meghívást, mint Király Fanni, Konsánszky Dóra és Horn Enikő, akiknek lételeme a kreativitás, az önálló szemlélet, az innovatív alkotás létrehozása. A vásár április 6-án és 7-én (szombat-vasárnap) várja a látogatókat a Hírös Agóra főépületében.
2024.03.05

Csizmadia Ilona a Versmondók Találkozójáról és a Nagy Versmondásról

A Hírös Agóra és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely 28. alkalommal rendezi meg a Versmondók Találkozóját, melyen Kecskemét ifjú versmondói vehetnek részt. A Versmondók Találkozója során Kányádi Sándor születésének 95. évfordulójára emlékeznek idén. A költészet napja tiszteletére pedig ebben az évben is lesz Nagy Versmondás. Ezekről a programokról beszélgettünk Csizmadia Ilonával, a Hírös Agóra munkatársával a Kiemelő magazin kedd esti adásában.