A biztos úr biztosan segít!

2023. 02. 16., 15:26
"Segítene, biztos úr?" címmel szervezett előadást a CédrusNet Kecskemét Egyesület a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal közreműködve a megyeszékhely Digitális Tudásközpontjában.

A vármegyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési Osztálya azzal kereste meg a CédrusNet-et, hogy a 60 év felettieknek szeretnének hasznos tanácsokat adni az internet biztonságos használatával kapcsolatban. Az internaktív előadás 2023. február 15-én valósult meg a Kecskeméten található Digitális Tudásközpontban.

A szakelőadók – Váróczi-Bakos Rita r. őrnagy és Tanács László r. őrnagy – a Safer Internet Day programsorozatot az idősebb korosztályra kiterjesztve a jelenleg leginkább előforduló csalások megelőzésének lehetőségeiről beszéltek. A rendőrök a telefonon, e-mailen, SMS útján, mobilalkalmazáson, valamint egyéb elektronikus úton érkező, megtévesztő adattartalommal bíró szélhámosság leleplezéséhez biztosítottak útmutatót a hallgatóságnak.

Előadásaikat képekkel, filmekkel tették szemléletesebbé. Ezek az anyagok a Nemzeti Kibervédelmi intézet honlapján, valamint a https://kiberpajzs.hu/ weboldalakon elérhetőek.