Címke: előadás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5 találat
2023.11.30

Krisztus a jövőnk! – Dr. Bábel Balázs tartott előadást Kecskeméten a KÉSZ szervezésében

Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek tartott előadást szerda este Kecskeméten a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szervezésében. Az Érseki Helynökség Lestár téri épületében tartott, Krisztus a jövőnk! című előadáson az érsek rámutatott: napjaink bizonytalanságai közepette egyre nagyobb szükség van a mindennapok „kis reményei” mellett a „nagy reményre”, azaz Krisztusra.
2023.11.14

Az ipari forradalom után jöhet a kulturális forradalom

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is szerepelt az első ízben megrendezett nemzetközi esemény, a TEDxNeumann előadói között. „Csillagok találkozása” című előadását arra a gazdasági és ipari fejlődésre alapozta, mely a Mercedes-gyár építésének bejelentésével kezdődött, és ami a mai napig töretlen.
2023.10.26

A bugaci Aranymonostor kincseiről tartott előadást Rosta Szabolcs a KÉSZ tagjainak

Dr. Rosta Szabolcs régész, a Katona József Múzeum igazgatója tartott érdekfeszítő előadást szerda este a bugaci Aranymonostor elmúlt években feltárt kincseiről a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szervezésében a Főplébánia Lestár téri közösségi termében. Rosta Szabolcs elmondta: 2024 tavaszán nagyszabású látogatóközpont nyílik az Árpád-kori monostor területén.
2023.10.25

Tragédia - a Nemzeti Táncszínház előadása októberben a Hírös Agórában

Ismét egy nagyszabású, neves alkotók által készített műsor érkezik a Hírös Agóra színháztermébe. Októberben többállomásos belföldi és külföldi turnéra indul a Háromszék Táncegyüttes: a Madách műve nyomán készült Tragédia c. táncszínházi produkciót premierként egy hazai és négy magyarországi városban láthatja majd a közönség. A Nemzeti Táncszínház társszervezésében Debrecenben, Kecskeméten, Budapesten, illetve Veszprémben mutatják be a Könczei Árpád által rendezett előadást.
2023.10.19

Magyarországi turnéra indul a Háromszék Táncegyüttes

Októberben többállomásos magyarországi turnéra készül a Háromszék Táncegyüttes. Az idén 200 éve született Madách Imre műve nyomán készült Tragédia c. táncszínházi produkciót premierként négy megyeszékhelyen láthatja majd a közönség. Október 25-28. között a Nemzeti Táncszínház társszervezésében, Debrecenben, Kecskeméten, Budapesten, illetve Veszprémben mutatják be a Könczei Árpád által rendezett előadást.
2023.10.17

Küzdelem a mellrák ellen

Minden év októbere a mellrák elleni kampány hónapja. Évente több ezer nő hal meg Magyarországon a rosszindulatú emlődaganat következtében. Pedig az időben felismert betegség esetén nagy a gyógyulási esély. A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda októberben figyelemfelkeltő előadásokat szervez a megelőzés jegyében.
2023.10.05

Petőfi és a reformkori festészet - Ifj. Gyergyádesz László előadása a könyvtárban

Rendhagyó művészettörténeti előadást hallhattak szerda délután az érdeklődők a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. Az Országos Könyvtári Napok keretében tartott előadást ifj. Gyergyádesz László művészettörténész Petőfiről. A téma Petőfi Sándor és a reformkori festészet, valamint Petőfi költészete volt a kortárs képző- és iparművészetben.
2023.10.02

Merj újra játszani: játékos magatartás a mindennapi életben

Az MCC mindig is a fiatalok tehetséggondozását tűzte ki céljául, viszont most mégis a szülőknek fog kedvezni. Október 4-én Csepregi Gábor, az MCC Vezetőképző Akadémia tanácsadójának előadását hallgatthatja minden érdeklődő. Az előadásban szó lesz a kulturális és közösségi élményekről, illetve a közösségépítésről. Mindenkit szeretettel várnak, hiszen tudják, "a humor, az öröm és a vidámság képes átsegíteni a mindennapok kihívásain!"
2023.06.06

Szerdán kezdődik az Ünnepi Könyvhét

Számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket a 94. Ünnepi Könyvhét Kecskeméten. A rendezvényt holnap (szerdán) nyitják meg hivatalosan, az érdeklődőket szombatig várják könyvvásárral, dedikálásokkal és előadásokkal.
2023.06.04

Jakab Eleonóra kárpátaljai tanár: "Nem engedünk a százból!"

A kárpátaljai magyar nyelvű hitélet és oktatás helyzetéről tartott előadást Jakab Eleonóra, a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára a Nemzeti Összetartozás Napján, vasárnap délelőtt a kecskeméti Városháza dísztermében. Mint mondta, jelenleg száz magyar nyelvű oktatási intézmény működik Kárpátalján, és ezek megtartása döntő fontosságú az ottani magyarság megmaradása szempontjából.
2023.06.02

Pécsi Rita: a haragot nem szabad elnyomni, de kezelését tanulni kell

A harag természetes érzelem, amit nem szabad elnyomni vagy szégyellni. Természetes vészjelzés, hogy valami, ami számomra fontos, veszélyben van. A haragban hihetetlen erő rejlik, amit „jól be lehet fogni”, ha helyesen viszonyulunk hozzá és megtanuljuk kezelni, jól kifejezni – mondta Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, főiskolai tanár a megyei könyvtárban csütörtök délután tartott előadásán.