Címke: előadás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.03.30

Szabadság, bűn és irgalom: Finta József tartott előadást a KÉSZ sorozatában

A szabadság, a bűn és az isteni irgalom kapcsolatát járta körül dr. Finta József plébános, érseki helynök a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) havonta megrendezett előadássorozatának március 29-ei alkalmán. A főplébánia Lestár téri közösségi terme megtelt a nagyböjt derekán tartott előadásra, mely számos alapfogalmat és hittételt segített tisztázni a húsvétra készülő híveknek.
2023.03.29

Mesterséges intelligencia a művészetekben

Művészetnek számít-e a mesterséges intelligenciával történő alkotás? Többek között erről az izgalmas kérdésről volt szó ma délután a Katona József Könyvtár digitális laborjában. Molnár Dániel előadása is része a péntekig tartó Internet Fiesta programsorozatnak, amelynek célja a digitális kompetenciák erősítése.
2023.03.23

Elkezdődött a SZÍN-TÁR a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Ismét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ad otthont a SZÍN-TÁR fesztiválnak, ahol izgalmas vizsgaprodukciókat tekinthetnek meg a nézők a feltörekvő színművészek előadásában. A 14. Színművészeti Egyetemek Találkozója a Nagy Dalkultúrák című előadással vette kezdetét csütörtökön este a Kelemen László Kamaraszínházban.
2023.02.28

Protestánsok Kecskeméten a 16-18. században - Székely Gábor előadásai az Újkollégiumban

Protestánsok Kecskeméten a 16-18. században címmel tart három alkalomból álló előadás-sorozatot az Újkollégium dísztermében Székely Gábor történész, művészettörténész, a Kecskeméti Református Kollégium egykori diákja, akinek tavaly jelent meg a témában doktori disszertációjának átdolgozott változata tanulmánykötetként. Március 6-án, 7-én és 8-án (hétfőn, kedden és szerdán) 17.00 órától minden érdeklődőt szeretettel vár a Kecskeméti Evangélikus és a Kecskeméti Református Egyházközség.
2023.02.16

A biztos úr biztosan segít!

"Segítene, biztos úr?" címmel szervezett előadást a CédrusNet Kecskemét Egyesület a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal közreműködve a megyeszékhely Digitális Tudásközpontjában.
2023.02.16

Nagyon fontos a gyermekek biztonsága

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának a munkatársai – a NEBEK Nemzetközi Bűnügyi Igazgatóság Körözési Nyilvántartó és Szakirányító Főosztály közreműködésével – 2023. február 15-én a kiskorúak körözésével kapcsolatban egyeztető fórumot tartott a városi rendőrkapitányság megelőzési előadóinak.
2023.02.08

Programajánló az Agórába: Kartonpapa

Kamaszoknak és felnőtteknek szóló kulturális programot keresel, ahol szórakoznál, nagyokat nevetnél és az élet fontos pillanatairól elmélkedhetnél? Több városban aratott elsöprő sikert a Kartonpapa, ezért érdemes bevésni a naptárba a Hírös Agóra február 15-i előadását!
2023.01.30

Mindent a transzferárról, a Kereskedelmi és Iparkamarában

A 2023-as évtől a TAO bevallás részeként a transzferár dokumentáció szinte minden lényeges tartalmi eleméről információt kell szolgáltatniuk a bevallásra kötelezetteknek. Ám nem csak a kötelezettségek nőnek, hanem a büntetési tételek is! Hogy mindenki időben fel- és elkészüljön, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konzultációval egybekötött tájékoztató fórumot szervezett.
2023.01.22

Valódi közönségsiker volt Agócs Gergely kecskeméti előadása

Hagyomány és társadalom címmel dr. Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza osztályvezetője tartott előadást szombat délután a magyar kultúra napja alkalmából a Katona József Könyvtárban. A másfél órás előadásban Agócs Gergely felvázolta műveltségünk mai állapotát, a fogyasztói társadalom romboló hatásait, és hangsúlyozta a személyes aktivitások fontosságát a kultúra megőrzésében és továbbfejlesztésében.
2022.12.07

Petőfi értelmezések a 21. században

Legendahántás, Petőfi és Arany barátsága egy kicsit másképpen, címmel tartottak előadást kedden este a Neumann János Egyetemen. Az előadó dr. Milbacher Róbert irodalomtörténész volt, vele folytatódott a nemrégiben elindult Petőfi értelmezések a 21. században előadássorozat.
2022.11.29

Szemereyné Pataki Klaudia elődást tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

A digitalizáció szövi át a mindennapokat - mondta Szemereyné Pataki Klaudia a Helyi versenyképesség és digitális fejlesztések című workshopon, melyet ma (kedden) tartottak Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Településvezetők, közigazgatási szakemberek közösen arra keresték a választ, hogyan valósítható meg a digitális átállás a településeken. Kecskemét polgármestere a városban jól működő, innovatív gyakorlatokat ismertette a fórumon.
2022.11.21

Dr. Kocsis Krisztián agykutató Kecskeméten

Különleges előadás/beszélgetés helyszíne lesz november 24-én csütörtökön a Hírös Agóra. Kecskemétre érkezik dr. Kocsis Krisztián agykutató, aki egy Pécs melletti putriban született és szörnyű gyermekkora ellenére sikerült kitörnie a mélyszegénységből, ma pedig már kutatóként dolgozik Szegeden. A rendezvény 15:30 kor kezdődik.