A BMW és a Mercedes beszállítója bővíti gyárait négy hazai városban

KÖZLEMÉNY
2024. 06. 07., 14:17
A magyarországi autóipari beszállítói kapacitások bővítése ösztönzi az autógyártók megtelepedését, és ez fordítva is igaz, a folyamat így egyfajta "angyali kört" jelent - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Az indiai Motherson Csoport Budapesten tartott leányvállalati találkozóján arról számoltak be, hogy újabb magyarországi beruházásról írt alá megegyezést a Külgazdasági és Külügyminisztérium az autóalkatrész-gyártóval. Eszerint a társaság 33 millió euró értékben bővíti kapacitásait Kecskeméten, Mosonszolnokon, Mosonmagyaróváron és Túrkevén.

Az eseményen Szíjjártó Péter tárcavezető elismerő díjat is átvett a vállalatcsoporttól, illetve bejelentette: a beruházás, amelyhez a kormány 6,6 millió euró értékű támogatást nyújt, tovább erősíti a hazai autóipart, minthogy az a BMW és a Mercedes gyárának kiszolgálására összpontosít majd.

Többek között hangsúlyozta: a beszállítói kapacitások bővítése tulajdonképpen ösztönzi az autógyártók megtelepedését, és ez fordítva is igaz, ami egyfajta "angyali kört" jelent.

Aláhúzta azt is, hogy a hazánkban már több mint háromezer főt foglalkoztató Motherson Csoport beruházási döntése a kedvező tapasztalatokon alapult, mivel a fejlesztést számos más helyszínre is vihették volna, hiszen mostanra a világ mintegy negyven országában jelen vannak.