A BRG múltja és jövője

2023. 04. 13., 17:25
Több mint százan látták eddig április 3-a óta a Corvin Mátyás Iskola kiállítását. A korábbi BRG gyár modelljeit, munkaruházatát és reklámposztereit lehet többek között megtekinteni péntekig az iskolában.
A galéria 9 képet tartalmaz

Különleges kiállítás nyílt nemrégiben a Corvin Mátyás Iskolában. A korábbi BRG gyár modelljeit, munkaruházatát és reklámposztereit lehet többek között megtekinteni péntekig az iskolában. A BRG telepe 1961-ben Kecskeméten jött létre, amely sokaknak kedves emléket okoz, a munkatársak és az ott készült tárgyak miatt. Nem csoda, hogy eddig több mint százan látták a kiállítást.

Az április 3-án megnyílt kiállításon a különleges eszközök mellett fellelhető még a munkaruházat, poszterek, újságcikkek, régi fényképek, látható az épület régi és a jelenlegi állapota, illetve a látványtervek, hogy hogyan fog kinézni nemsokára ez az egész komplexum.

A kiállítás a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület és a Corvin Mátyás Iskola támogatásával jöhetett létre. Az ötlet és maga a gyűjtemény Kántor Zoltán és B. Kis János gyűjtőknek köszönhető, ugyanis ők hozták magukkal a különleges tárgyakat, amelyeket meg lehet tekinteni.

Az iskola tanulói fizika óra keretein belül tekintették meg eddig, mivel fontos, hogy minden korosztály lássa ezeket az eszközöket. A kiállítás péntekig látogatható az iskolában.

A témával bővebben KTV Kiemelő magazinja foglalkozott: