A Cirókánál már becsengettek, sűrű lesz az évadkezdés

2023. 08. 30., 21:34
A múlt hét folyamán a Ciróka Bábszínház elindította a 2023/24-es évadát. Az ősz sűrűnek ígérkezik a teátrum életében. Családfa mesék próbái folyamatosan zajlanak, Markó Róbert rendezésében. Szeptember 10-én pedig egy mesés szabadtéri koncertre készülnek a Luca-kútnál és a Barguzin – lehullt csillag fénye című előadás díjjelölései miatt is izgulhatunk.

A Ciróka Bábszínháznál már becsöngettek a 2023/24-es évadra. A társulat tagjai számára az elmúlt héten elindult a munka a Családfa mesék próbáival, amelyet Markó Róbert állít színpadra. Az évadkezdésről, a bérletrendszerről és a pedagógusok munkájának segítéséről Kiszely Ágnest, a teátrum igazgatóját kérdeztük.

Az új évadban is figyel a színház arra, hogy korosztálycentrikusan szólítsa meg a gyerekeket, így a bérletajánlatban 3-3 előadást kínálnak az óvodásoknak és kisiskolásoknak, negyedikként pedig a népszerű Mikuláskuckót válaszhatja mindkét korcsoport. Az igazgató ezen felül mesélt a Barguzin – lehullt csillag fénye című előadás sikereiről is.

A Ciróka új évadának első bemutatója a Családfa mesék lesz Markó Róbert rendezésében. A próbák múlt héten kezdődtek, a kész darabot pedig négy hét múlva láthatja a közönség. Az előadás látványát Grosschmid Erik tervező álmodta színpadra. Zenéjét pedig Cseri Hanna írta. A szerepeket pedig Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán, Horgas Ráhel és Szekeres Máté fogja alakítani.

A Ciróka Bábszínház programja a bemutatóig is sűrű lesz. A tehetséggondozás jegyében várják az általános iskolák felső tagozatosainak jelentkezését a Lazarcú Maszkák csapatába szeptember 21-én. A hétvégi előadások sorát pedig egy mesés szabadtéri koncerttel nyitja meg a bábszínház szeptember 10-én vasárnap, 16 órakor a Luca-kútnál. Emellett folytatódnak a kórházi Mesedélutánok is a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház gyerekosztályán.