A Hungary Helps programról hallhattak előadást a Wojtyla Házban

2023. 02. 08., 13:01
A Hungary Helps program és a Törökország és Szíria határánál történt földrengés volt a fő téma szerdán a Karol Wojtyla Barátság Központban. Érszegi Márk Aurél, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vallásdiplomáciai és Elemző Osztályának vezetője tartott előadást. Mint elmondta: a magyar csapatok közel 150 emberrel, 30 kutyával segítik a túlélők utáni kutatást.
A galéria 20 képet tartalmaz

A Hungary Helps program hat év alatt már egymillió embernek nyújtott segítséget, 54 országban mintegy 32 millió forintnyi befektetéssel. A program legfőbb célja, hogy segítsék az üldözött keresztény közösségeket és segítsenek a rászoruló országoknak. A mai nap ez volt a fő téma a Karol Wojtyla Barátság Központban, ugyanis Érszegi Márk Aurél, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vallásdiplomáciai és Elemző Osztályának vezetője tartott előadást. Előadása egy igen aktuális témát tartogatott, hiszen mindenkit megrendítenek a hírek, amelyek Törökország és Szíria határvidékéről érkeznek a tragikus földrengés miatt.

– Magyarország ott is jelen van; már közel 150 emberrel és mintegy 30 kutyával segítjük a túlélők utáni kutatást. De nemcsak a túlélőket keressük, hanem elsősegélynyújtásban, orvosi ellátásban, élelmiszer- és gyógyszercsomagok biztosításában vagy finanszírozásában is segít hazánk többek között a Hungary Helps program révén
– mondta Érszegi Márk Aurél. Hozzátette: különösen Szíriában vannak barátaik, akiket az elmúlt években is kiemelten támogattak.

A Hungary Helps program által Magyarország humanitárius segítséget nyújt a rászorulóknak. Fejlesztési együttműködésben vesz részt a kevésbé gazdag országokkal. Legfőképpen az üldözött keresztény közösségeket segíti, hangzott el az előadásban. Aki segíteni szeretné a munkájukat, az minden információt megtalálhat a Hungary Helps holnapján.

A Karol Wojtyla Barátság Központban a mai alkalmon részt vettek a kecskeméti nemzetiségi önkormányzatok vezetői, illetve Jánosi István és Sipos László önkormányzati képviselők. Az eseményen Füzék Borisz, Kecskeméten szolgáló ortodox atya osztotta meg gondolatait a kölcsönös elfogadásról és a segítségnyújtás fontosságáról.