A legnépszerűbb továbbra is a mákos bejgli karácsonykor
A Félegyházi Pékségben a karácsonyi bejgliszezonban naponta 5.000 db készül a legnépszerűbb ünnepi süteményből. Mami receptje alapján 50% mák, dió illetve gesztenyés töltelékkel sülnek folyamatosan már november elejétől a fél kilós Régimódi Bejglik.
"Kézzel mérjük bele a tölteléket a tésztába, kézzel tekerjük föl és ezért hívhatjuk kézművesen készülő terméknek" – teszi hozzá.
Minden bejgli magán visel egy történetet a "Mindig van egy történetünk” címke alatt. A mákosról: „Mikor ünnep volt, a zongoraleckék is könnyebbek lettek, mert a fekete-fehér billentyűk felidézték Édes régimódi bejglijének színei mögött az időtlenség feledhetetlen ízeit."
Karácsonykor a bejgli mellett a kenyér, elsősorban a félbarna kenyér a legnépszerűbb termék. Alaptermékről van ugyan szó, de az ünnepi időszakban ez fogy a bejgli után a legjobban.
Mint megtudtuk Csikász Jánostól, karácsonyra és húsvétra szorítkozik a bejgliforgalom nagy része. Az ünnepnek íze van, hirdeti a Régimódi Bejgli csomagolásán található felirat : „Az ünnep íze, mi emlékeztet a nem feledni szánt percekre. Az íz, mi veled marad akkor is, ha a finomság már elfogyott. A Régimódi Bejgli, mi megőrzi és mindig újra megidézi az édes ünnepet."