A lovassport szerelmeseit várja vasárnapig Hetényegyháza

2024. 06. 14., 17:10
Pénteken kezdődött és vasárnapig tart a nemzeti fogathajtó verseny Hetényegyházán. A lovas programsorozat szervezője a Hetényegyházi Fogathajtó és Hagyományőrző Egyesület, az esemény keretében díjhajtás, maratonhajtás és akadályhajtás is lesz.

A nemzeti fogathajó verseny komoly hagyományokra támaszkodva, június 14. és 16. között várja az érdeklődőket Hetényegyházán. Péntek az egyes-, kettes-, négyes- és pónifogat-hajtás versenynapja, a szombat a maratonhajtásé, a vasárnapi zárónapon pedig akadályhajtást láthatnak az érdeklődők.

A Hetényegyházi Fogathajtó és Hagyományőrző Egyesület A-kategóriás, nemzeti élvonalnak szóló versenyére az ország minden szegletéből érkeznek hajtók Győrtől Gyulán át a Nyírségig. Mintegy 40-45 fogat vesz részt a háromnapos rendezvényen és lesz gyermek fogathajtó is.

A verseny mellett egyéb szabadidős, illetve gyermekprogramokkal is készültek a szervezők a kilátogató közönség számára. Kutyabemutatót tart az egyesület kutyás szakosztálya, a Kassai-lovasíjászok is műsorral készülnek szombat délután, a gyerekek pedig kedvükre ugrálóvárazhatnak a helyszínen.

A KTV Kiemelő magazinjának péntek esti adásában Bajáki Ferenc versenyigazgatóval és Juhász László négyesfogathajtó világbajnokkal beszélgettünk: