A PIN-kód is ott volt a bankkártya mellett, így jól jártak a tolvajok

2024. 04. 09., 13:32
Soha ne hagyjuk a bankkártyánk mellett a PIN-kódját! - figyelmeztet a rendőrség egy kecskeméti eset lapján. Egy férfi bankkártyájáról 150 ezret emeltek le, miután kilopták tárcáját zsebéből.

Bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint egy kecskeméti férfi bankkártyájáról közel 150 ezer forintot emelt le valaki. A 67 éves sértett elmondta, hogy elaludt az egyik padon ittasan 2024. április 6-án hajnalban, amit kihasználhatott egy járókelő és elvette a pénztárcáját, benne a bankkártyájával, irataival és 30 ezer forinttal. Amikor másnap felébredt, akkor döbbent rá, hogy valaki többször is sikeres tranzakciót hajtott végre a bankkártyájával.

A vármegyeszékhely nyomozói az ügy felderítésébe kezdtek, kamerafelvételek segítségével pár óra alatt azonosítottak a lehetséges tolvajokat, egy testvérpárt. A 27 és 26 éves férfit még aznap elfogták és őrizetbe vették. A párost gyanúsítottként hallgatták ki a csalás miatt, ők elismerték a bűncselekmény elkövetését. Elmondták, hogy a bankkártya mellett egy PIN-kódot is találtak, így az első útjuk egy bankautomatához vezetett, másnap pedig ruhákra és fodrászra költötték a könnyen szerzett összeget.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság kezdeményezte a fiatal csalók letartóztatását.

Kérjük, hogy fogadják meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • A bankkártyát és a PIN-kódot ne tárolja egy helyen! Ne írja rá a bankkártyára a kódot!
  • Ha a kártyát használja, ügyeljen arra, hogy senki ne láthassa a PIN-kód beütését.
  • Ha elvesztette vagy ellopták a kártyát, azonnal tiltsa le azt!