A Szent László Lions Club két eseményét is megtisztelte jelenlétével a japán nagykövet

KÖZLEMÉNY
2023. 04. 02., 16:01
2023. április 1-én 12.30-tól a Kecskeméti Szent László Lions Club újabb 2 fával bővitette az általuk létrehozott Aomori parkot és a mellette lévő Érzékelések kertjét. A faültetésen részt vett őexelenciája Otaka Masato úr is, Japán magyarországi nagykövete. Az Aomori park egy japáncseresznye-fával bővült, míg az Érzékelések kertjében a vandálok által kitört gyümölcsfa helyére került egy madárberkenye csemete.
A galéria 15 képet tartalmaz

A faültetést követően a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola mögött lévő Hakkoda dojoban az Athlészisz Alapítvány által működtetett  Athlészisz Sportegyesület, kecskeméti és Bács megyei látássérülteknek tartott karate bemutatót, melyre az érdeklődőket a Kecskeméti Szent László Lions Club szervezte. A klub és a Magyar Vakok és Gyengén Látók Bács-Kiskun Vármegyei Egyesülete évtizedek óta szorosan együtt működik.

A bemutatót, melyet őexelenciája Otaka Masato nagykövet úr is megtisztelt jelenlétével, Sági Kristóf látássérült országos karate bajnok tartotta, edzője Rendás Péter az Athlészisz Alapítványtól. A bemutató célja érdeklődők és leendő sportolók bevonzása ebbe a különleges sportágba, esetleges kecskeméti vagy Bács-Kiskun vármegyei szakosztály indítása látássérültek részére. A programot házigazdakén Sándor Előd nanbudo mester rövid bemutatója zárta.

Fotók: Sebestyén Hajnalka, Harsányi Zsuzsanna, Hencz Andrásné Ibolya