A szezon eddigi egyik legjobb teljesítményét nyújtva győzött a KTE-Piroska Szörp

2023. 04. 15., 09:34
A forduló előtt 12. helyen álló KTE-Piroska Szörp a 10. helyezett Szigetszentmiklóst fogadta a férfi kézilabda NB I/B 25. fordulójában. A péntek esti találkozó végig a kecskemétiek akarata szerint alakult és magabiztos hazai siker született (35–26).

A két csapat őszi mérkőzésen a vártnál könnyebben, 43-30-ra győzött odahaza a Szigetszentmiklós a kecskemétiek ellen, akik a visszavágás reményében léptek pályára. Előzetesen nehéz volt megmondani, hogy melyik csapat lehet az esélyes, hiszen a játéknap előtt a KTE hátrébb helyezkedett a tabellán, ám ellenfele rossz formában várta a találkozót, a kilenc tavaszi bajnokijából csak kettőt tudott megnyerni.

Csuzi találatával kezdődött a mérkőzés, ám ezután hat percig gólképtelen volt a KTE, és Váczi vezérletével a Szigetszentmiklós már három góllal vezetett. A nyolcadik perctől kezdve viszont magára talált a házigazda, előbb Hunyadi volt eredményes, majd Horváth Andor és Szeverényi góljaival rögvest egál volt. Sőt, Szeverényi és Forgács két találatával már a Kecskemét neve mellett állt háromgólos fór. A Szigetszentmiklós nyolc percen keresztül nem tudta bevenni a hírös városiak kapuját Radvánszki bravúrjainak köszönhetően. A KTE támadásban és védekezésben is nagyon szépen játszott, sokszínű volt a játéka, melynek hála a 20. percben már 12-5 volt az állás. Az első félidőt záró tíz percben ugyanaz jellemezte a játékot, mint előtte, Tóth Norbert csapata hol beállóból, hol átlövésből, hol a szélről talált be. A szünetben 18-11 volt az állás.

A második játékrészt is ellentmondást nem tűrően kezdte a KTE, Szeverényi és Forgács góljaival közel került hozzá, hogy már kétszámjegyű különbség legyen a csapatok között. Mikita talált be a vendégektől, de sok esélyük a felzárkózásra már nem nagyon volt. Papp István a kecskemétiektől egymás után kétszer lőtt gólt, majd Szakály is bevette az ellenfél kapuját hétméteresből. Küzdöttek a hírös városiak azért, hogy tízzel is ellépjenek, és ez végül a 49. percben össze is jött, ekkor Szakály és Hunyadi lőtt fél percen belül két gólt, 29-19. A végére némiképp tudott kozmetikázni az eredményen a Szigetszentmiklós, ám a KTE sikeréhez nem férhetett kétség. A végeredmény 35-26 lett.

A Kecskemét a szezon egyik legjobb teljesítményével magabiztos és egyben megérdemelt sikert aratott, míg a Szigetszentmiklós tavaszi vesszőfutása tovább tart.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - Ősszel súlyos vereséget szenvedtünk Szigetszentmiklóson, ám a mai napon ezt sikerült átfordítani és a meccs egészét nézve magabiztos győzelmet aratni. Büszke vagyok a játékosaimra, különösen azért, mert taktikailag nagyon fegyelmezettek voltak végig. Kérdés sem fér hozzá, hogy megérdemelten győztünk, és ezzel újabb lépést tettünk a céljaink felé. A szurkolóink ismét láthatták, hogy a javarészt saját nevelésű fiatalokból álló csapatunk szívvel-lélekkel tud küzdeni. Minden játékosomnak gratulálok!

KTE-Piroska Szörp – Szigetszentmiklósi KSK 35 – 26 (18 – 11)

Férfi kézilabda NB I/B, 25. forduló
2023. április 14. péntek, 19:30
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Fekete, Tóth

A KTE gólszerzői: Szakály 5 (2), Papp 5, Horváth A. 5, Forgács 4, Lukács K. 3, Szeverényi 3, Horváth B. 3, Csuzi 3, Hunyadi 2, Csengeri 1, Bózsa 1,

Kiállítások: 0 perc, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 6/3