A szivárvány minden színében pompázó fácán érkezett a vadaskertbe

2023. 06. 14., 16:17
Több újdonsággal is szolgál látogatóinak a Kecskeméti Vadaskert. Pár hete született meg Panda, a kisláma, aki nagyon szereti a vendégeket. Továbbá egy, a szivárvány minden színében pompázó himalájai fényfácán is érkezett az állatkertbe, amely igazi ritkaságnak számít.
A galéria 34 képet tartalmaz

Megszületett Panda, a kisláma a Kecskeméti Vadaskertben. Azért kapta ezt a különleges nevet, mert a két szemén egy-egy fekete folt található, így pontosan úgy néz ki, mint egy panda.

- Sokkal barátságosabb, mint az eddigi kislámák. Előjön, odamegy a vendégekhez is. Még csak tejet eszik, tehát a zoo csemegéből nem eszik, de mindig ott van a többiekkel és kíváncsian, érdeklődően tekint a vendégek felé
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert ügyvezető igazgatója.

Tegnap (kedd) egy dám szarvas kisborjú is született, amelyet szintén lehet már látni a kifutóban. Korábban pedig három őzgidát is bevittek vadaskertbe, az apróságok még cumisüvegből esznek. Az újonnan érkezett himalájai fényfácán kapott egy hím társat, ami igazi ritkaságnak számít.

- A fény minden színében pompázik. Nem véletlenül nevezik himalájai fényfácánnak. Nagyon sokan fotózzák, én sem láttam még élőben ilyet. Remélem, hogy a tojóval jövőre szaporulatuk is lesz
— mondta Tokovics Tamás.

Szaporodott a Kecskeméti Vadaskertben az indiai lúd család is, őket most elkülönítették a ragadozó gólyák közül, jelenleg a koronásdarunál láthatóak.