Címke: Kecskeméti Vadaskert
Keresés
Dátum választó
Rendezés
4 találat
2024.04.11

Megduplázta látogatószámát a Kecskeméti Vadaskert

Megtartotta hagyományos tavaszi szakmai bejárását a Kecskeméti Vadaskert. A kötetlen hangulatú sétán részt vettek az alapító önkormányzat, a társszervek, partnereik, valamint a média képviselői. Az eseményen az állatkert vezetői beszámoltak az eredményekről és a tervekről. Tokovics Tamás ügyvezető igazgató elmondta, hogy az elmúlt években sikerült 60 ezerről 120 ezerre növelni a látogatószámot.
2024.03.04

Vadvilág világnapja a Kecskeméti Vadaskertben

Március 3-án van a vadvilág világnapja, ezen a napon világszerte Földünk vadon élő állat- és növényvilágát ünnepeljük, különös figyelmet fordítva a védett, veszélyeztetett fajokra. Így tettek vasárnap a Kecskeméti Vadaskertben is, ahol a látványetetések mellett, számos információt tudhattak meg a látogatók az állatokról, első kézből a gondozóktól.
2024.02.23

A vadvilág világnapja a Kecskeméti Vadaskertben

Március 3-a a Vadvilág Világnapja, (Wildlife Day) ezen a napon világszerte Földünk vadon élő állat- és növényvilágát ünnepeljük, különös figyelmet fordítva a védett, veszélyeztetett fajok védelmére. A jeles nap idei kampánya: „Az emberek és a bolygó összekapcsolása, valamint a digitális innováció felfedezése a vadon élő állatok védelmében.” A jeles napra természetesen külön programmal készül a Kecskeméti Vadaskert.
2024.02.21

Akasztón landolt az első idei gólya

Kedden befutott Akasztóra az első gólya, aki ebben az évben visszaérkezett hazánkba a telelésből. Salamon már 5 éve ugyanabban a fészekben alapít családot. A helyiek nagy örömmel fogadták a madarat, ugyanis ez is azt jelzi, hogy itt a tavasz. Idén a szokásosnál mintegy két héttel hamarabb tért haza a gólya, aki immár a fészket tatarozza a párja érkeztéig.
2024.02.20

Kázmér csacsi a vadaskert legújabb sztárja

Vasárnap csikója született a Kecskeméti Vadaskert szamár párjának. Kázmér már a kifutóban futkározik és nyűgözi le a vendégeket, nem kérdés, ő az állatkert új sztárja. Ma a KTV stábját is bátran fogadta az új jövevény, a kamerát egyenesen imádta a kis csacsi.
2024.02.11

Állati volt a farsang a Vadaskertben

Farsangi hétvégét tartanak a Kecskeméti Vadaskertben. Az információban bővelkedő látványetetések mellett álarcot is készíthetnek a családok. A zajkeltés sem marad el, a maszkfestés mellé zene is dukál, ahogyan annak farsangkor lennie kell.
2024.02.02

Jósoltak a medvék: egyelőre marad a tél

Meglátták az árnyékukat a Kecskeméti Vadaskert örvös medvéi péntek délelőtt. A hiedelem szerint ez azt jelenti, hogy a tavasz még várat magára. Az állatkert macijai nem ma kezdték a jóslást, ugyanis idén 31 éves a pár. Buddha és Lucky reggelit is kapott, mely elfogyasztása közben érdekes információkat kaphattak az érdeklődők az állatfajról.