A tanyagondnok talált rá a félholtra vert asszonyra

KÖZLEMÉNY
2023. 01. 31., 08:33
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. A tanyagondnok talált rá az ágyban fekvő, elhanyagolt, kiszáradt és zavart állapotban lévő asszonyra.

A vádirat szerint a kiskőrösi házaspár 23 évig tartó kapcsolata az olykor kölcsönös tettlegességig fajuló veszekedések miatt hullámzó volt. Időnként szétköltöztek, majd idővel felvették egymással a kapcsolatot és legutóbb 2020 végétől ismét együtt éltek a feleség kiskőrösi tanyáján. A zárkózott életet élő házaspárnak látogatói nem voltak, a feleség nyugdíjából tartották fenn magukat. A rendszeresen italozó férj – az ügy vádlottja – gyakran kért pénzt szeszes italra a sértettől, amiből vita kerekedett közöttük. Az asszony egészségi állapota ebben az időszakban jelentősen leromlott, nehezen járt és beszélt, rossz volt a látása és a hallása is.

A férj és a feleség között 2022 áprilisában ismét vita támadt, melynek során a férfi a sértett fejére, nyakára, mellkasára mért súlyos ütéseket. 2022. április 29-én a késő délelőtti órákban az ingatlannál megjelenő tanyagondnok talált rá az ágyban fekvő, kiszáradt, elhanyagolt és zavart állapotban lévő asszonyra, akihez azonnal mentőt hívott. A sértettnek a bántalmazás következtében 11 bordája eltört és a fejétől a lábáig zúzódásos sérüléseket szenvedett. A sorozat bordatörés miatt ráadásul közvetlen életveszélyes sérülés is kialakult nála. A leromlott egészségi állapotú, idős asszony a hosszú kórházi ápolás ellenére életét vesztette.

Az ügyészség a férjet életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék hoz döntést.

Kecskemét, 2023. január 31.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség