A térfigyelő kamera buktatta le a tolvajt

2023. 01. 10., 08:32
Lopott kártyával akart pénzt szerezni egy férfi Kiskunfélegyházán. A tolvaj nem volt ismeretlen a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai előtt. A kamerafelvételek alapján azonnal tudták, kit kell keresniük.
A térfigyelő kamera buktatta le a tolvajt

A kiskunfélegyházi rendőrségen egy 66 éves asszony bejelentése alapján 2023. január 7-én nyomozást rendeltek el lopás miatt. A sértett elmondta, a városban kerékpározott, majd a Molnár Béla utca és a Szentesi út kereszteződésében megállt telefonálni, miközben a táskáját a bal karjára tette. Beszélgetés közben egy biciklis bukkant fel mellette, lehúzta a táskát az idős asszony kezéről és eltekert.

Talán azt gondolta, hogy a sietős távozással elkerülheti a lebukást, de nem ez történt. A nyomozók feltérképezték a környék térfigyelő kameráit, megnézték az azokon rögzített felvételeket, így a tolvaj – mondhatni – pillanatokon belül lelepleződött. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 34 éves kiskunfélegyházi lakost, ugyanis jól ismerik a helyi zsaruk, mivel jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene.

A bűnelkövetőt a rendőrök elfogták és előállították. Közben az is kiderült, hogy a tolvaj a lopás után az egyik zsákmányával, egy bankkártyával, néhány helyen megpróbált fizetni, ám nem járt sikerrel. A helybélit így nem csupán lopással, hanem információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett kísérletével is gyanúsítják. Őt kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.