A tetőről ugrott be az alvó sértett lakásába

KÖZLEMÉNY
2023. 02. 24., 09:14
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás és lopás bűntette miatt vádat emelt egy moldáv férfival szemben, aki egy kiskunhalasi társasház tetőjéről beugrott a sértett harmadik emeleti erkélyére, onnan a lakásba bejutva a hálószobában alvó sértett mellől elvitte az értékeit, majd az egész lakást átkutatta.

A vádirat szerint a moldáv állampolgárságú vádlott 2022. augusztus 18. napján a kora reggeli órákban egy kiskunhalasi társasház lépcsőházi ablakáról leszakította a szúnyoghálót, az ablakot benyomta és így bejutott a lépcsőházba. Ezután felment a ház padlására, majd kibontotta a tetőcserepeket és az így készített lyukon keresztül – mintha csak egy kalandfilmben lett volna – kimászott a tetőre és onnan beugrott a sértett lakásának tetőtéri teraszára.

A nyitott teraszajtón át bement a hálószobába, ahol az alvó sértett ágya mellől ellopta a telefonját, valamint magához vett 4 pár cipőt is. Ezután lement a lakás alsó szintjére, azt átkutatta és onnan több mint fél millió forintnyi ingóságot, köztük ékszereket, órákat, fényképezőgépet, kamerát, laptopot, valamint egy, a sértett iratait és készpénzét is tartalmazó hátizsákot vett magához.

Időközben a sértett felébredt, ezért a vádlott az ingóságokkal együtt a tetőn keresztül távozott a lakásból. Majd – mivel meghallotta a rendőrök érkezését – a padláson a lopott dolgokat gyorsan átválogatta, az ékszereket, órákat, a laptopot, a készpénzt és a sértett iratait magával vitte, a többi lopott holmit a padláson hagyta. A férfi a házból még kijutott, azonban a rendőrök pár órán belül elfogták, őrizetbe vették és lefoglalták tőle az összes lopott dolgot.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit kifosztás bűntettével, lopás bűntettével és közokirattal visszaélés vétségével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását és Magyarországról történő kiutasítását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni - olvasható a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség pénteki közleményében.