A Tiszakécske elleni sikerrel zárult le a hét

KÖZLEMÉNY
2023. 09. 08., 14:30
Pénteken felkészülési mérkőzéssel zárult le a KTE számára a válogatott program hete, ellenfelünk a Tiszakécskei LC volt. Szabó István együttese sok hiányzója ellenére is magabiztosan nyert.

A válogatottakban szereplő játékosok (Iyinbor Patrick, Szuhodovszki Soma, Horváth Krisztofer, Szalai Gábor) mellett Szabó István ezúttal Varga Bencének adott még pihenőt, így Kersák Roland és Fadgyas Tamás osztoztak meg a játékidőn, míg Mihajlo Meszhi kisebb bokasérülés miatt külön munkát végzett.

Jól indult a találkozó, hiszen már a 6. percben megszereztük a vezetést. Májer beadását Vágó fejelte futtából a bal kapufára, de a kipattanót Pálinkás közelről a hálóba vágta már (1-0). A folytatásban is kecskeméti labdabirtoklási fölény jellemezte a találkozót, igaz, a 16. percben Csáki fejese veszélyes volt, még ha nem is talált kaput. A 24. percben megduplázta csapatunk előnyét, Májer állt oda egy szabadrúgás mögé, majd szemből a bal felsőbe tekert 21 méterről (2-0). Az ivószünet után is akadtak még lehetőségek, Zsótér is Tóth távoli lövései azonban nem találtak kaput, míg a másik oldalon Szekér bal alsóba tartó lövését Kersák fogta könnyedén. A 42. percben Pálinkás is duplázhatott volna, ám Kiss centerezése után a rövid alsó mellé lőtt ballal.

Szünetben mindkét csapat cserélt, a Tiszakécske gyakorlatilag teljes sort, míg Szabó Istvánnak a hiányzók miatt kevesebb variációs lehetősége volt. Nem indult azonban jól a játékrész, ugyanis egy párharc után Nagy Krisztián a földön maradt, nem is tudta folytatni a játékot, így rá további orvosi vizsgálatok várnak még. A második félidőben a frissesség a vendégek oldalán volt inkább, ám igazán komoly helyzetig nem tudtak eljutni, Torvond ás Cipf lövései is Fadgyas kezei közt haltak el. Az eredmény nem változott már, maradt a 2-0-os hazai siker.

Kecskeméti TE – Tiszakécskei LC 2-0 (2-0)

Kecskemét, 100 néző.

KTE: Kersák – Májer, Szabó A., Belényesi, Katona L., Zeke – Vágó, Zsótér, Kiss B. – Tóth B., Pálinkás. Csere: Fadgyas, Szendrei, Szűcs, Nagy K., Leoni, Nagy O. Vezetőedző: Szabó István

TLC (1 félidő): Prokop – Viczián, Szőr, Csáki – Gvishiani, Kryvotsiuk, Szekér, Grünvald – Bencze, Zamostny, Winkler. Csere: Kiss Á., Balázs, Máté, Fodor, Torvund, Erdei, Cipf, Bartha, Kocsis D., Polyák K., Bekker, Gyurján. Vezetőedző: Vas László

Gól: Pálinkás (6.), Májer (24.)

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Szerettünk volna mindenképpen játszani a héten is, a Tiszakécske nagyon jó erőkből álló partner volt ehhez. Volt egy tervünk, amit sikerült megvalósítani. Szerettük volna látni azokat is, akik kevesebb játékpercet kaptak eddig, s bár kevesebben voltunk, ez nem jelentett problémát, örültem is annak, hogy ellenfelünk teljes sort cserélt a szünetben. Ez még nagyobb erőbedobásra kényszerített minket. Az első félidőben tetszetős, szép támadásokat vezettünk, gólokat lőttünk. A másodikban a vendégek frissítése után már kevesebb energiánk maradt a támadásvezetésre, de a védekezésünk stabilan működött. Nagy Krisztián sérülése némileg beárnyékolja a találkozót, de ez benne van a játékban, meglátjuk mit mutat majd az orvosi diagnózis. Most kapnak két nap pihenőt a játékosok, ezalatt is szurkolunk természetesen válogatottjainknak, majd hétfőtől készülünk a soroksári kupameccsre.

Vas László, a Tiszakécskei LC vezetőedzője: – A héten is csatlakoztak még hozzánk játékosok, így sok munka vár még ránk, hogy összecsiszolódjunk, ezt szolgálta ez a meccs is. Nem gondoltam volna, hogy hét forduló után még nem ott tartunk, ahol én azt mostanra vártam, de egy nagyon jó meccset tudtunk játszani a Kecskeméttel. Jóval előrébb tartanak nálunk, de az ilyen meccsek rávilágítanak azokra a dolgokra, amikben jobbnak kell lennünk. A meccsterhelést megkapták a játékosok, a pályán előforduló hibákat pedig javítani szeretnénk. További sok sikert kívánok a Kecskemétnek!

Szerző: KTE/kecskemetite.hu