A Városháza legtitkosabb helyeire kukkanthatunk be a Séramóra barangolásán

2023. 06. 05., 19:59
Egy ’56-os golyóbelövést is megtekinthettek mindazok a látogatók, akik részt vettek vasárnap délelőtt a városházi barangoláson. Az eseményen olyan terekbe nyertek betekintést a vendégek, amelyek egyébként nem nyitottak a nagyközönség számára.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 21 képet tartalmaz

Milyen a kilátás a harangjáték teraszáról? Hol és miért használtak a restaurátorok nagy mennyiségű kenyérbelet a felújításkor? Ezekre az érdekes kérdésekre kaphattak választ többek között mindazok, akik részt vettek a Városházán megrendezett barangoláson.

Elsősorban azért különleges ez a körülbelül 75 perces barangolás, mert olyan helyekre is eljuthatunk, betekintést nyerhetünk, amik egyébként nem nyitottak a nagyközönség számára. Ilyen szempontból rendhagyó is ez a dolog. A séta során a felújítás, a restaurálás kulisszatitkaiba is betekintést nyerhetünk
— hangsúlyozta Kovács Ágnes művészettörténész, a Séramóra Sétairoda idegenvezetője

A vendégek a padlás egyik szerviz ablakán is kitekinthettek, aminek köszönhetően úgy láthatták Kecskemétet, ahogy eddig talán még soha.

A Levéltárba is ellátogatunk. Azon túl, hogy ezt az 56-os belövést is meg fogjuk tekinteni, ami a vasablakon keresztül több szekrényt is átfúrt a maga idejében
— árulta el Tóth Anna, a Séramóra Sétairoda alapítója.

Bár a felújított Városháza megnyitó ünnepségsorozatán belül megrendezett barangolásokra már beteltek a helyek, tervben van, hogy többször szerveznek majd hasonló túrákat az épületben.