Adventi kocogás a dombnál

2022. 12. 05., 13:54
A második gyertyagyújtás előtt voltak néhányan, akik kocogással, mások futással töltötték a délelőttöt. Sem farkas-ordító hideg, sem hó(golyó) nem volt (korábbi versenyek elnevezése), így az ünnepi várakozás lett a névadó. Az esemény elnevezése jól kapcsolódott a versenyközponthoz, mely Az Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztus Egyházának gyülekezeti terme volt. A hangulatot pedig a Patai család (Andrea, Béla és Mira) felajánlásának köszönhetően meleg kakaó és foszlós kalács fokozta.
A galéria 11 képet tartalmaz

A futás természetesen most is a Szabadidőközpontban zajlott, a domb körül. Örömmel láttuk, hogy ismét nemzetközivé vált a verseny: Kolozsvárról érkezett néhány futótárs. S ha már jöttek, nem távoztak üres kézzel...

Ugyanis Nagy Roxána nagyszerű idővel nyerte 10,8 km-s versenyt. Őt követte Juhász Renáta (58:55) és Fényszárosi Hajnalka (1:02:40).

 A leghosszabb távon Boronkay Péter (44:29) nagy csatát vívott Jég-Szabó Zsolttal (44:57). Harmadik helyzett Baranyi Zoltán lett 47:24-s idővel.

A korábbi versenyek "hivatalos" távján (7,2 km) szintén kolozsvári siker született: Grigora Eulolia haladt át elsőként a célvonalon (44:32). Nem sokat kellett várni a második Rajnai Bernadettre (45:05) és Dobi-Kecskés Krisztinára (45:24) sem.

A célban mindenki  (nemcsak futó, de kísérő, szurkoló) örömmel fogyasztotta a forró teát, mely a hűvös időben jól átmelegítette a futókat. Az első kalóriapótlást pedig a szaloncukor jelentette. Majd a versenyközpontban már várt mindenkit az említett kakaó és kalács.