AgroFuture 2024

2024. 05. 23., 18:23
AgroFuture 2024 címmel tartott konferenciát a Portfolio Csoport a Four Ponts by Sheraton Hotel és Konferenciaközpontban. Az eseményen tematikus formában foglalták össze a hazai agrárgazdaság fenntarthatósági követelményeit és innovációs lehetőségeit. Kiemelt téma volt az öntözésfejlesztés, a forgatás nélküli talajművelés lehetőségei és előnyei Magyarországon, de szó volt az éghajlatváltozás hatásáról.
A galéria 9 képet tartalmaz

Versenyképes, válságálló és gazdabarát európai mezőgazdaság érdekében dolgozunk a jövőben is. Erről beszélt a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár csütörtökön, Kecskeméten, a Portfolio AgroFuture 2024 című konferenciáján. Dr. Feldman Zsolt szerint a zöld átállás és az európai piacok stabilizálása kihívást jelent az agráriumban is.

- Fontos a magyar elnökség, amely most a ’24-es év második felében következik, mert nekünk lesz most lehetőségünk arra, hogy lényegében egy irányt mutassunk a tagállamokkal közösen az Európai Bizottság számára a következő időszak közös agrárpolitika szabályrendszerei tekintetében - mondta dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

Az eseményen tematikus formában foglalták össze a hazai agrárgazdaság fenntarthatósági követelményeit és innovációs lehetőségeit. Kiemelt téma volt például az öntözésfejlesztés, a forgatás nélküli talajművelés lehetőségei és előnyei Magyarországon, de szó volt az éghajlatváltozás hatásáról.

-Vannak azok a feladatok, amiket évek során kell megoldani, amivel nem csak ma van munka, hanem folyamatosan van munka, csak nagyon távoli a cél. Ilyen téma az élelmiszeripar fejlesztése a magyar gazdaságban, mivel valahogy a búzából feldolgozott árut kellene csinálni, a technológia fejlesztés és a zöld kérdések - hangsúlyozta Bán Zoltán, a Net Média (Portfolio Csoport) vezérigazgatója.

A konferencia ahhoz kívánt hozzájárulni, hogy az új kihívásokat bemutassa az agrárium szereplőinek, és ezzel szerepet vállaljon abban, hogy meg tudjanak felelni az egyre markánsabbá váló fenntarthatósági kritériumoknak.