Aláírt az ezredik területvédelmi tartalékos a vármegyében

2023. 06. 09., 12:33
Átadták a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzói az 1000. területvédelmi tartalékos katonát Bács-Kiskun vármegyének. A kadétképzésben tanuló fiatal ünnepélyes keretek között írta alá szerződését ma (péntek) délelőtt, a Megyeháza dísztermében.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 36 képet tartalmaz

Aláírta szerződését az ezredik területvédelmi tartalékos Bács-Kiskun vármegyében ma (péntek) délelőtt a Megyeházán. Az önkéntes Területvédelmi Tartalékos rendszer felállításának célja az volt, hogy a Magyar Honvédségnek minden vármegyében, járásban legyenek helyi erői.

- A Magyar Honvédségben szolgálni megtiszteltetés, a haza szolgálata mindennél fontosabb, hiszen a honvédelem nemzeti ügy. Több mint ezer éve harcolunk azért, hogy itt, a Kárpát-medencében a magyaroknak ne csak otthona, hanem hazája is legyen. Ettől magasztosabb cél, magasztosabb hivatás, úgy hiszem, nem létezik
— mondta a rendezvényen Takács Attila Géza vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar Főnökének együttműködési helyettese

Gáldonyi Sándor, a 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője elmondta, a cél, hogy minél többen válasszák a katonai hivatást vagy szolgálják a honvédelem ügyét a civil munkájuk mellett. Ennek megvalósulása itt a vármegyében, nagyon jó úton halad. A sikeres toborzás alapja, hogy mindenki egyet akarjon és tegyen érte.

- A megalakult Önkéntes Területvédelmi Zászlóalj a kezdetektől partnerként kezdte meg működését. Ha kellett támogatta a toborzást, ha kellett kiképzett. Tette és teszi munkáját a mai napig a legnagyobb hitelességgel és szakértelemmel. Céljuk, hogy a jelentkezők tudással és emellett élménnyel gazdagodjanak. Mindenki azt kapja, amiért jelentkezett
— hangsúlyozta beszédében Gáldonyi Sándor, a 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője.

A vármegye ezredik tartalékosa Péli Olivér, aki már gyerekkora óta érdeklődik a Magyar Honvédség, a katonai pálya iránt. Jelenleg a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának 11. évfolyamos hallgatója, kadét szakirányon.

- A mai esemény nagyon megtisztelő volt számomra. Bár a honvédségről van szó, családias jellegű volt a rendezvény. Jó, hogy megismerhettem a leendő főnökeimet, megtisztelve érzem magam
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Péli Olivér, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának kadétja. 

Az eseményen elhangzott, országosan több mint 11500 önkéntes tartalékos katona szolgál együtt, egy célért. A rendezvényen Kovács Ernő, vármegyei főispán egy emlékplakettet kapott a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokától, Durgó Tamás alezredestől a toborzói rendszer támogatása miatt.