Anya, kérek még! - Közönségtalálkozó lesz a Café Plázsban

2024. 05. 21., 14:40
Megnyitása óta népszerű közösségi térré vált a Café Plázs, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Május 24-én újabb eseménynek ad otthont a város talán leghangulatosabb vendéglátóhelye: 17 órától Anya, kérek még! címmel rendeznek közönségtalálkozót Ambrus Évával.

A gyerekünknek a táplálása, meg a családunknak a táplálása – az majd egyszer úgyis kiderül – sokkal fontosabb annál, mint amit jelenleg gondolunk… Én szentül hiszem, hogy itt Magyarországon keveset foglalkozunk ezzel a témával… sokkalta mélyebb szinten és sokkalta szélesebb körben kellene nem túl misztifikáltan valahogy az embereknek átadni - mondja Ambrus Éva, a gyermekek megfelelő táplálását segítő könyv szerzője.

Első gyermeke születése után merült el jobban a hozzátáplálás témájában, majd nemsokára elkészült az „Anya, kérek még!” című könyve és ezzel párhuzamosan épült a Manó Menü nevű vállalkozása. Ez a terület olyan erőssé vált életében, hogy 17 év után otthagyta a multis, jól fizető munkahelyét és félelmekkel, de belevágott a vállalkozói létbe.

Első könyve azóta több rangos elismerést is hozott. Elnyerte AZ ÉV KÖNYVE 2023 díjat, valamint háromszor is a legnagyobb példányszámban eladott gasztronómiai kiadvány lett a Libri és a Bookline TOP 100 listáján.

Ambrus Éva ezen kívül még több hiánypótló könyvet írt. Ilyen a „Válogatós gyerekek” vagy a „Mentesen is teljesen”, legutóbb pedig a Vágó Pirossal közösen jegyzett "Gyors, finom, egyszerű" című könyve jelent meg. Persze a könyveken túl az interneten is sokrétűen tevékenykedik: temérdek blog cikk, podcast, közösségi média jelenlét kapcsolódik hozzá. Ma már ez egyik legtöbbet hivatkozott szerzővé vált a gyermekek táplálásának témájában.

Persze az ide vezető út nem volt könnyű és nyílegyenes. Erről is mesél majd a Café Plázs közönségtalálkozóján a szerző. Kérdezőpartnere Makai Mariann (KecskemétiMami) lesz, aki vállalkozóvá válásának első négy évében Ambrus Éva munkatársa és lelki társa volt, így baráti hangnemben tudja megszólítani őt.

Mindenkit szeretettel várnak a beszélgetésre a gyerekekről, a táplálkozásról és a női vállalkozói létről. Ezen kívül május 24-25-26-án minden nap ingyenes gyermekprogramokkal készül a Café Plázs Csapata. Érdemes ezekről Facebook oldalukon tájékozódni.