Ásóval és lapáttal támadtak az éjjeli hívatlan vendégek

KÖZLEMÉNY
2023. 02. 14., 08:31
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség éjjel, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés és garázdaság miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki négy társával együtt egy nyári éjjel ásóval, lapáttal és más szerszámnyelekkel felfegyverkezve a közelben családi rendezvényen szórakozó volt élettársára és családjára támadt.


A vádirat szerint egy kiskunhalasi nő – az ügy egyik sértettje - két héttel azután, hogy 20 éves élettársi kapcsolata az elsőrendű férfi vádlottal felbomlott, 2020. július 10-én késő este rokonaival és barátaival vendégként szórakozott egy családi rendezvényen. Egykori élettársa és családtagjai egy közeli ingatlanban aznap este szintén ünnepeltek és italoztak. Az alkohol és gyógyszer hatása alatt álló férfi késő éjjel a téglakerítésen átugorva váratlanul megjelent az asszony társaságánál és a kezében lévő lapáttal életveszélyesen fenyegetni kezdte a jelenlévőket. Közölte a volt élettársával, hogy „levágja a fejét és a kocsi után húzza”. Ezzel egyidőben a ház nyitott nagykapuján futva berontottak a férfi családtagjai – két férfi és két nő - is, akik a náluk lévő lapáttal, lécekkel és seprűnyelekkel támadóan léptek fel.

Egyikük azonnal kiütötte az udvari világítást biztosító égőt és a sötétben törni-zúzni kezdett. A háziak igyekeztek a gyerekeket biztonságba helyezni, a megtámadott család férfi tagjai pedig eközben megpróbálták kiterelni az utcára a vádlottakat. Az egyik támadó ásóval homlokon ütött egy vendéget, majd ásónyéllel szemen ütötte azt a nőt, akit ezután a „tulajdonom vagy!” felkiáltással a volt élettársa a földön vonszolni kezdett, azután rátérdelt és ütlegelte. Miután sikerült őt eltávolítani, családtagjaival távozófélben a férfi lapáttal még egy arra haladó kisbusz hátuljára is rácsapott.

A megtámadott család tagjai a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedtek. Az élet kioltására alkalmas eszközökkel éjjel megjelenő vádlottak erőszakos cselekménye félelmet keltő és megbotránkoztató volt.

Az ügyészség a hívatlanul érkező társaság tagjait a magánlaksértés és a garázdaság súlyosabban minősülő bűntettével vádolja. Ügyükben a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kecskemét, 2023. február 14.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség