Átrohan rajtunk holnap a hidegfront

2023. 11. 04., 13:10
Viharos délies szelet, kiadós csapadékot, akár zivatarokat is hozhat, de délután nyugaton már sütni fog a nap.
Igen csapadékos hetünk van | Fotó: Stefanpeti

Egy relatíve nyugalmas nap után vasárnap már érkezik is a következő hullámzó frontrendszer, amely csak úgy átsöpör majd rajtunk: délutánra nyugaton már nyoma sem lesz a csapadéknak, sőt, egyre többfelé a napsütésé lesz a főszerep.

Vasárnap is lehetnek záporok, zivatarok | Fotó: Kiss Dávid

No de előtte még kiadós csapadékot hoz, vasárnap reggel gyakorlatilag már országszerte úgy ébredhetünk, hogy esernyő és/vagy gumicsizma nélkül valószínűleg még a sarki kisboltig sem fogunk útra kelni. Eső, zápor, zivatar egyaránt lehet, a csapadékmező gyorsan fog kelet felé vonulni, majd a késő délutáni órákban távozni is. Előtte azonban 5-25 mm-t is ledobhat, úgyhogy a földek továbbra sem fognak szomjazni.

Szélből sem lesz hiány, az eleinte délies, majd egyre inkább délnyugatias szél megerősödik, sok helyen viharossá fokozódik majd, 60-80 km/óra közötti lökések sem kizártak.

Ami a hőmérsékletet illeti, ismét nagy lehet majd a kontraszt az ország különböző részei között, közel 10 fokos eltérés is kialakulhat a nap folyamán. A csúcshőmérséklet 11 és 20 fok között alakulhat, délnyugaton lesz melegebb.

Szóval mindenképpen mozgalmas időjárással zárjuk a hetet, aztán hétfőn már egy kicsit naposabb időben bízhatunk, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki.

Forrás: idokep.hu