Címke: időjárás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
66 találat
2024.05.26

Kevesebb zivatarra, több napsütésre számíthatunk

Vasárnap fátyol-, illetve gomolyfelhők zavarhatják a napos időszakokat. Elszórtan főként nyugaton és északon, valamint néhol a középső tájakon alakulhat ki zápor, zivatar. A keleti-délkeleti szél délen és a Dunántúlon lehet élénk. Délután 23-29 fokot mérhetünk.
2024.05.06

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2024.03.31

A hét elején egy hidegfront miatt esőre kell készülni, a lehűlést lassú melegedés követi

A jövő hét elején egy hidegfront hatására többfelé várható eső, erős, olykor viharos szél, több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Majd lassú melegedés kezdődik továbbra is élénk széllel, és a többórás napsütés mellett ismét 20 Celsius-fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek; vasárnap már újra 22-28 fok közötti hőmérséklet várható a legmelegebb órákban - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2024.03.26

Igazi tavaszi idő lesz húsvétkor

Húsvétra megérkezik az igazi tavasz – ezt ígérik a szakemberek. A hőmérséklet egyre magasabbra emelkedik, hétvégére elérhetjük a 25 fokot is, az éjszakák is jóval enyhébbek lesznek, mint a napokban, ugyanakkor a szél velünk marad.
2024.03.24

A hét elején még fagyhat hajnalban, majd melegedés kezdődik

A hét elején még napos, de hideg idő várható, éjszakánként a szélcsendes helyeken fagypont alá is csökkenhet a hőmérséklet. A hét közepén felhősebb, csapadékosabb idő várható, de a hőmérséklet csúcsértéke emelkedni kezd, a hét végén pedig már jobbára napos, száraz időre kell számítani, Húsvétvasárnap akár 20-26 Celsius-fok is lehet - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.