Autóiparosok Klubja az Iparkamarában

2023. 03. 06., 17:44
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ismét megszervezte az Autóiparosok Klubját székházában ma délután. A szakmai fórum célja, hogy bővítse a szakmai ismereteket és választ adjon a vállalkozók kérdéseire. A mai klubon Dudás István szakértő előadása Az alternatív hajtású járművek megjelenésének hatása a szerelőműhelyekre címet viselte.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara életében a koronavírusjárvány alatt visszaszorultak az egyes szakmákhoz tartozó klubok. Azonban ma délután tartották meg az Autóiparosok Klubját, amire nagy volt az érdeklődés. A résztvevők a területüket érintő változást Dudás Isván szakértő, a Gáspár András Technikum oktatója előadása vállalkozói szempontból is vizsgálta. Dudás István, a technológiaváltást, a hibridhajtást, a tisztán villamos autókat illetve a technológiaváltás által létrehozott egyedi helyzeteket is bemutatta. A szakértő azt fejtegette, hogy milyen megoldandó feladatokat, problémákat hoz magával az új járművek karbantartása, szerelése.

Tasi László, autószerelő mester, a kamara kézműipari tagozatának elnöke elmondta a klubéletben a vállalkozók nemcsak odafigyelést kapnak. A kamara célja, hogy információval lássa el a résztvevőket a szakmai témákban és segítse őket saját fejlődésükben. Tasi László kiemelte, hogy ez kifejezetten fontos az olyan szakmai területek esetén, mint például az autóipar, ahol rohamosan fejlődik a technológia. A kamara klubéletéről a szerdai Gazdasági Ablak magazinban láthatnak majd bővebb összeállítást.

Tasi László Hozzátette, hogy a hibrid és elektromos autók témaköre, olyan méretűvé vált, amit csak előadássorozat keretében lehet rendesen feldolgozni. Ezért és az érdeklődők száma miatt is folytatni szeretnék további alkalmakkal a tájékoztatást. Az Autóiparosok Klubja a tervek szerint áprilisban a hibridtechnológia témakörét fogja körüljárni.