Az Arany János Általános Iskola előtt jön létre Kecskemét első K+R parkolója

2023. 05. 22., 15:21
Az Arany János Általános Iskola előtt jön létre Kecskemét első K+R (Kiss and Ride - Puszi és Menj!) parkolója augusztus 15-től - döntött hétfői ülésén a városi közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottsága. A K+R parkolóhelyeket olyanok vehetik igénybe, akik gyereküket iskolába hozzák vagy suli után felveszik. Szemben tehát a P+R parkolókkal, a K+R lényege, hogy csak rövid időre szabad megállni.
K+R tábla Ausztriában (forrás: Wikipedia)

A négy K + R parkolóhelyet az iskola előtti párhuzamos parkoló állások Világ utca felőli első szakaszán alakítják ki. A speciális parkolási rend iskolai napokon reggel 6 és 8 óra, valamint 16 és 17 óra között lesz érvényben - olvasható az előterjesztésben.

A K+R táblák néhány éve kezdtek felbukkanni Magyarországon, Kecskeméten ez lesz az első, így kísérletként is szolgál.

Az előterjesztésnek eredetileg része lett volna az is, hogy az iskolában dolgozó pedagógusok számára jelöljenek ki 12 parkolóhelyet a Lunkányi János utca szemközti oldalán, ezt azonban végül kivették a tervezetből, a bizottság ugyanis arra jutott, hogy az oktatási intézmények dolgozói számára kijelölhető parkolóhelyek kérdését átfogóan, városi szinten kellene rendezni az új parkolási rendelet esetleges módosításával.