Címke: Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság
Keresés
Dátum választó
Rendezés
177 találat
2024.04.15

Idén júniusban zárulhat le az Izsáki út felújításának első szakasza

A kivitelező az Izsáki út felújítása során több helyen is a közmű-nyilvántartásokban nem szereplő elektromos vezetékekre bukkant, melyeket a biztonságos működés érdekében át kell építeni. Ennek időigénye nagyságrendileg három hónap, így a tervezett március végi átadás helyett várhatóan júniusban zárulhat le az Izsáki út felújításának első üteme - tájékoztatta a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság tagjait hétfőn a beruházó Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) két illetékese.
2024.02.13

Nagyobb sebességfokozatra kapcsol Kecskemét - Cél a személygépkocsi forgalom csökkentése

Több bizottság napirendjén is szerepel a helyi tömegközlekedés díjainak radikális csökkentése Kecskeméten. Ezek között a legjelentősebb, hogy havi 100 forintért vehetnek bérletet majd a nyugdíjasok illetve diákok, de a munkába járást segítő dolgozói bérletek ára is drasztikusa csökken, sőt még idén Homokbányán megépül a megyeszékhely első P+R parkolója, az ott váltott jegyekkel pedig ingyenes lesz a helyi buszok használata.
2024.02.12

Forgalomszabályozással kapcsolatos döntések a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság napirendjén

Több városrészt érintő forgalomszabályozással kapcsolatos kérésekről döntött saját hatáskörben mai ülésén a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság. A sebességkorlátozással, a várakozási idővel vagy például a tehergépkocsik behajtásával kapcsolatos javaslatok lakossági kérésre, az érintett önkormányzati képviselők támogatásával kerültek napirendre.
2023.12.05

Nem állították meg a folyamatban lévő Modern Városok Programjában szereplő kecskeméti fejlesztéseket

A Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság hétfői ülésén derült ki, hogy a Modern Városok Programjában szereplő kecskeméti megkezdett fejlesztések megvalósítása folyamatos, így például az Izsáki út (52-es főút) I. ütem kivitelezésének befejezése 2024. I. negyedévében várható, továbbá az intermodális csomópont tervezési előkészítési feladatai is haladnak tovább. Mindezt Balogh Zoltán, a polgármesteri hivatal fejlesztéspolitikai irodájának vezetője mondta, a sajtóban megjelent információkra reagálva.
2023.10.17

Utcaneveket kap Ballószög tanya térsége

Közterületi elnevezésekről is döntött a tegnap összeült Jogi és Ügyrendi Bizottság. A Beretvás köz és a Garai Zoltán utca között kap neveket az eddig Ballószög tanyaként nyilvántartott terület. Az előterjesztést a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság is támogatta.
2023.06.29

A minisztérium képviselőit kérdezték az Izsáki úti munkálatokról

Informális ülést tartott ma délelőtt a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság a Városházán az Izsáki út lezárásával kapcsolatban. A tanácskozáson jelen volt Povázsai Pál, az Építési és Közlekedési Minisztérium osztályvezetője és Bíró Judit kormánytisztviselő. A felvetett problémák között szerepelt a munka haladásának üteme, valamint a terelőutakként használt kis utcák burkolatának helyrehozatala. Az ülésen elhangzott, hogy szeptembertől már 2x2 sávon járhatunk az Izsáki út egyenes szakaszain - a csomópontokban maradhatnak még korlátozások. Kiemelték azt is, hogy ez a beruházás mind összegében jelentős, mind pedig jellegében - ideértve a közműveket érintő részét - nagyon bonyolult, összetett feladat.
2023.05.22

Az Arany János Általános Iskola előtt jön létre Kecskemét első K+R parkolója

Az Arany János Általános Iskola előtt jön létre Kecskemét első K+R (Kiss and Ride - Puszi és Menj!) parkolója augusztus 15-től - döntött hétfői ülésén a városi közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottsága. A K+R parkolóhelyeket olyanok vehetik igénybe, akik gyereküket iskolába hozzák vagy suli után felveszik. Szemben tehát a P+R parkolókkal, a K+R lényege, hogy csak rövid időre szabad megállni.
2023.03.27

Elkészült az idei év földút-karbantartási ütemterve

A jogi és ügyrendi, valamint a városüzemeltetési és fejlesztési bizottságok üléseivel hétfőn megkezdődött a csütörtöki közgyűlés napirendjeinek szakbizottsági áttekintése. A bizottságok támogatták egyebek mellett a köztemetői díjszabások módosítását, a városüzemeltetési bizottság pedig elfogadta a földutak karbantartásának idei évre kidolgozott ütemezését.
2023.02.13

Beszámolót kapott a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság az Izsáki úton zajló munkálatokról

Március 15. után intenzívebben folytatódik az Izsáki út négysávosítása. Az új útpályák befejezését követően kezdődik meg a turbókörforgalmak valamint a Katona József Gimnázium előtti csomópont átépítése. Többek között ez hangzott el a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság ülésén, ahol a beruházó írásos beszámolója nyomán helyszíni bejárást kezdeményeztek, a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés érdekében.
2022.12.19

Lakó-pihenő övezet lesz Kadafalva jelentős része

Rendkívüli ülésen döntött ma (hétfő) reggel a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság Kadafalva jelentős részén lakó-pihenő övezet kijelöléséről. A tervet lakossági jelzések nyomán Leviczky Cirill önkormányzati képviselő kezdeményezte még a nyáron. A Darázs utca ugyan nem tartozik majd az övezetbe, de ott 30 km/h sebességkorlátozást vezetnek be március 1-től.
2022.12.09

Felkészült a télre a városüzemeltetés

Kecskemét MJV önkormányzatának Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottsága 2022. december 5-i ülésén elfogadta a 2022-2023. évi téli útüzemeltetési tervet, amelyet a helyi közutak üzemeltetőjeként a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) készített elő és hajt végre.
2022.12.06

Fejlesztési forrásokról és a 2023-as költségvetésről tárgyalt a városüzemeltetési bizottság

Több nagyobb, az önkormányzat által is támogatott fejlesztés is elindul jövőre Kecskeméten – hangzott el a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság hétfő délutáni ülésén. A testület foglalkozott a város jövő évi költségvetésével is, mint elhangzott a városüzemeltetés 320 millióval nagyobb forrással gazdálkodhat majd 2023-ban.