Az elmúlt 24 óra katasztrófavédelmi eseményei

2023. 06. 01., 19:11
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Letért az úttestről és az árokba borult egy személyautó szerdán délután az 53-as számú főúton, Akasztó közelében. A mentők hat embert szállítottak kórházba. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Összeütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi szerdán délután az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kecskemét térségében. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a személyautót áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kilencven négyzetméter alapterületű, négyállásos garázs szerdán kora este Izsákon, a Kecskeméti úton. A szabadszállási önkormányzati, valamint a kiskőrösi és a kecskeméti hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy habsugárral és öt vízsugárral oltották el a tüzet. A tűzesetnél egy ember megsérült, akinek a sérüléseit a mentők a helyszínen ellátták.

Szerdán két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és három esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság