Az Ifjú Morbid Színpad nyerte el a legjobb előadás díját az Országos Diákszínházi Fesztiválon

2024. 06. 04., 09:23
Kecskeméti siker született a hétvégén Győrben megrendezett VI. Országos Diákszínházi Fesztiválon. A Hírös Agórában működő Ifjú Morbid Színpad hozhatta haza a legjobb előadás díját, Kürtösi Adél alakítását pedig színészi különdíjjal ismerték el.
A galéria 17 képet tartalmaz

Június 1-jén este a Vaskakas Bábszínház színpadán ért véget a VI. Országos Diákszínházi Fesztivál. A több éves hagyománynak megfelelően idén is két szakmai zsűri értékelte a regionális diákszínjátszó találkozókról arany minősítést szerzett, a zsűrik javaslatára tovább jutó előadásokat.

A kétszer két fős zsűri a VI. ODF két napja alatt összesen tizennégy előadást látott. Az Ifjú Morbid Színpad a B szekció legjobb előadásának díját érdemelte ki a Sodró Eliza és Tarnóczi Jakab alkotta zsűri döntésének köszönhetően. Kürtösi Adélt, a társulat tagját pedig színészi különdíjjal ismerték el.

A Hová megyünk? Miért pont erre? című darabot a csoport vezetője, Rácz Annamária rendezte, de a diákok is beleadták kreativitásukat. A rögzített improvizációs játék az emberi sors alakulásának filozófiai kérdéseit feszegeti, a diákok nyelvén beszél aktuális társadalmi problémákról. Az Istenek szemszögéből világít rá a földi lét nehézségeire, a direkt játék mellett az árnyszínház eszközeit is felhasználva. A darab már a budapesti regionális döntőn is nagy sikert aratott, lelkesen készültek a Morbidok a győri találkozóra.

A pénteken és szombaton zajló fesztiválon két helyszínen mutatták be az országban legjobbnak ítélt előadásokat, a diákoknak közben alkalmuk nyílt az ismerkedésre, barátkozásra, közös örömzenélésekre is. Fantasztikus élményekkel érkeztek haza a kecskeméti diákszínjátszók, díjnyertes darabjukat június 13-án a Színjátszó Maratonon a kecskeméti közönségnek is újra bemutatják.

Az Ifjú Morbid Színpad vezetője, Rácz Annamária, és az alakításáért színészi különdíjjal elismert Kürtösi Adél volt a KTV Kiemelő magazinjának vendége kedden este: