Az igazán bátrak Tősbe mennek csobbanni január 21-én

2023. 01. 08., 16:52
Bizonyára kevesen vannak, akik várják a vízfagyasztó mínuszokat, de ők aztán nagyon! És Kuti Zoli, Tőserdő rozmárjának vezetésével azon imádkoznak, hogy végre jöjjön a fagy, dagadjon a jég. Hogy aztán január 21-én, szombaton közösen jól feltörjék, belevessék magukat a vízbe, majd forró halászlével melegítsék fel átfagyott testüket. Csak szólunk, a buli nem csak résztvevőknek buli, hanem nézőknek is. Nekik már a látványtól is elhűl a vér az ereikben, ahogy ezek az elszánt egészségőrök bevetik magukat a halak közé.
A tavalyi jeges csobbanás résztvevői már a vízben

Íme az esemény leírása:

„Hé, te rozmár! Ne szarozz már!...

Elérkezett az ideje annak, hogy lehetőséget adjunk nyilvánosan azon bátor sportembereknek, akik hobbiból, vagy rendszeres sportolás ügyén szeretnek télen szaunázni, fürdeni (jeges fürdő, nyílt víz).
Többen űzik ezt a tevékenységet, én magam a katonaság után kezdtem el, a mezítlábas futással, szaunával, nyíltvízi úszással (télen is) több mint 30 éve. Van tehát tapasztalatom, rálátásom.
Helyszínül a szívemnek legkedvesebb helyet választottam: Lakitelek-Tőserdő.
Egyébként is itt szoktam csobbanni.

A főszervező, Kuti Zoli élvezi a jeges vizet 2021-ben

A nap tervezett programja:

Délelőtt megérkezünk a terepre (kb. 9.30.-10.00, Tőserdő szabad strand). Felmérjük és előkészítjük azt a helyet, ahol a legideálisabb a "behatolás". Remélhetőleg lesz jég, ezért azt majd törni kell. A helyszínen forró tea lesz majd. (Bögrét jó, ha hozol magaddal)
Regisztráció, majd eligazítás után a csónakházban átöltözünk, majd megközelítjük a vizet és a résztvevők számától függően bemegyünk a vízbe.

Fürdés után átöltözés, s lehetőleg minél gyorsabban átmegyünk a Pálinka Házba, ahol halászlé ebéddel várunk benneteket. A halászlé elkészítését Tisza Zoli vállalta! (Köszi) Lehetőség van megtekinteni a Pálinkaházat, s ezen a napon várja a résztvevőket a Tisza Gym Sportközpont egy ingyenes edzésre!

FONTOS információk!

Ha résztvevő szeretnél lenni, csak egészséges állapotban vállalkozz a csobbanásra!
Saját felelősségedre csobbansz, ezért legyél felkészült!
Megfelelő ruházatban érkezz, több rétegű meleg ruházatban.
Sulyom ellen jó, ha van rajtad tengeri cipő!
Előzetes regisztráció nem lesz, de az esemény kiírásánál (ITT) jelezned kell a részvételedet! (Ott leszek!)

Bármilyen kérésed, kérdésed van, azt az esemény alatt hozzászólásban oszd meg velünk!
Amit szívesen veszünk, hogy hozol az ebédhez: sütemény (esetleg túrós), édes/sós, üdítő.
Nagyon jó, ha kijössz minket bátorítani, bíztatni! Ezért nem csak a csobbanókat várjuk!!!

Az esemény során segítségünkre van:
Lakitelek Önkormányzat,
Tőserdő Turisztikai Nonprofit Kft.
Köszönjük szépen!

Szeretettel vár minden résztvevőt, érdeklődőt, kíváncsiskodót, drukkert, barátot, családtagot, még az anyóst is: a Trizoli Jótifuti Egyesület - kutizoli, Tőserdő Rozmárja”