Címke: tél
Keresés
Dátum választó
Rendezés
109 találat
2024.01.09

Vörös kód: elsődleges feladat az emberéletek megóvása

Hétfő este nyolc órától életbe lépett a vörös kód. A következő napokban a hőmérséklet várhatóan napközben sem emelkedik 0 fok fölé, a hajnali és éjszakai órákban pedig tartósan mínuszokra kell számítani, ami életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig az utcán tartózkodik. A hajléktalanszállókon van elég hely, de a vörös kód ideje alatt bármilyen szociális intézmény köteles befogadni a hajléktalan vagy bajba jutott embereket.
2024.01.08

Fokozott figyelemmel az utakon!

A téli időszakban, a közúti közlekedés jellemző veszélyei a csúszós, jeges utak, a változó időjárási körülmények, a csökkent látótávolság, valamint a kényszermegállások. Kérjük, hogy fokozott óvatossággal, a megváltozott útviszonyoknak megfelelően vezessenek! - figyelmeztet a katasztrófavédelem.
2024.01.06

Ónos esővel és havazással tér vissza a tél a következő napokban – fokozott óvatosságra lesz szükség az utakon

Az év első napjaiban újra téliesre fordul az időjárás. Vasárnaptól jelentős lehűlés érkezik, ezzel párhuzamosan az esőt a dunántúli vármegyékben ónos eső, majd gyakorlatilag az ország teljes területén havazás váltja fel. A Magyar Közút, ahol lehet, ott megelőző sószórást végez, de ónos eső idején, ha folyamatosan hullik ez a csapadékforma, akkor azt az eső lemoshatja, így hatékonyan csak annak elállta után tudnak beavatkozni a szakemberek. Ezért a közútkezelő fokozott óvatosságot kér a közlekedőktől. Nemcsak az időjárás miatt, hanem azért is, mert a hétvégén a szokásosnál is nagyobb forgalom várható a Nyugat-Európába visszatérő munkások miatt, emiatt főleg az M3-M0-M1 és az M5-M0-M1 útvonalon lehetnek majd telítettebbek a sávok.
2024.01.04

Jön a kemény tél, éjjel akár -15 fok is lehet Kecskeméten

Hétvégén éri el térségünket a sarki hideg. Ez azt jelenti, hogy a jövő hét elejétől éjjel akár -15 fok is lehet Kecskeméten. A havazásból is ki fog jutni rendesen, hétfőn egy 5-10 centiméteres hóréteg fog kialakulni, ami nem is fog elolvadni. Az előrejelzések szerint napközben maximum plusz 2 fokot mérhetünk majd. Ez az állapot körülbelül 2 hétig fog tartani.