Az M44-es gyorsforgalmi út újabb szakasza nyílhat meg hamarosan

2024. 04. 04., 13:07
Hamarosan megnyílik az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek és Szentkirály közötti szakasza. Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes közösségi oldalán arról beszélt, hogy 125 kilométerből körülbelül 90 készen van. Dömötör hangsúlyozta, hogy 2025-ig elkészül a Lakitelek és Kecskemét közötti rész is.
Forrás: Dankó Béla országgyűlési képviselő Facebook-oldala

Sikeresen befejeződött az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek és Szentkirály közötti szakaszán a műszaki átadás-átvételi eljárás. Jelenleg az átadáshoz szükséges hatósági engedélyek kiadása van folyamatban, így hamarosan megnyílhat a szakasz a forgalom előtt.

Dömötör Csaba miniszterhelyettes közösségi oldalán arról beszélt, hogy a rendszerváltás óta vissza-visszatérő kampánytéma volt, hogy mikor lesz gyorsforgalmi összeköttetés a főváros és Békés vármegye között. A parlamenti államtitkár hangsúlyozta, hogy ez nem sokára megvalósul, ugyanis 2019 óta folyamatosan adják át az új M44-es szakaszait. 125 kilométerből körülbelül 90 készen van.

Dömötör Csaba kiemelte, Lakitelek és Békéscsaba között már gyorsforgalmin lehet menni, és 2025-ig elkészül a Lakitelek és Kecskemét közötti szakasz is.