11 év börtönt kapott a fülöpjakabi anyagyilkos fiú

"Az ölés a küldetésem" - vallotta a sátánista fiú, aki fejszével végzett édesanyjával

2023. 11. 07., 14:50
11 év fiatalkorúak börtönében letöltendő börtönbüntetést kapott az a 15 éves fiatal, aki a tavaly decemberben baltával meggyilkolta anyját fülöpjakabi otthonában. A ma a Kecskeméti Törvényszéken hozott ítélet ellen mind az ügyész, mind pedig az ügyvéd fellebbezést nyújtott be, így az nem jogerős. J. Levente továbbra is előzetes letartóztatásban van.
A galéria 25 képet tartalmaz

Bilincsben hozták a Kecskeméti Törvényszékre azt a fiatalkorú fiút, aki tavaly decemberben baltával kétszer fejbe vágta az anyját, aki azonnal belehalt sérüléseibe. Ezt követően a holttestet betette az ágyba, letakarta, kitakarított, majd magához vette az asszony pénzét, bankkártyáját, mobiltelefonját, végül távozott a lakásból.

A vádirat megállapítása szerint a cselekményt előre eltervezte a fiatal, egy pszichológusnak már a gyilkosság előtt azt mondta, hogy „az ölés a küldetése”.

- A fiatalkorú vádlott már a gyilkosság előtt sátánista nézeteiről vallott. Azt ígérte, hogy 30 éves korára 100 embert fog megölni, mert így fog megüdvözülni. A pszichológus szemébe nézve mindezt szenvtelenül mondta,  a szakembert is megijesztette, ezért be is utalta őt a miskolci pszichiátriára
— idézte fel a gyilkosság előzményeit a Kecskeméti Médiacentrumnak a tárgyalást követően dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Kecskeméti Törvényszék ügyésze.

A tárgyaláson az is kiderült, hogy több trauma érte a fiatalt, testvére előtte lett öngyilkos, anyja pedig ide-oda dobálta, nem foglalkozott vele, elhanyagolta. A pszichológussal való találkozása után időpontja is volt a miskolci pszichiátriára, az anyja azonban nem vitte el. Pár napra rá pedig bekövetkezett a tragédia.

A mai tárgyaláson ítélet született, 11 év fiatalkorúak börtönében letöltendő börtönbüntetést kapott a 15 éves fiú.

- A bíróság bűnösnek mondta ki egy rendbeli előre kitervelten emberölés bűntettében mint tettes, valamint egy rendbeli kifosztás bűntettében mint tettest
— mondta Czakkerné dr. Pásztor Anita, bíró.

Az ítélet nem jogerős, ellene mind az ügyész, mind pedig ügyvéd fellebbezést nyújtott be. A fiú továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

Kapcsolódó cikk